'Dat Pérez nu niet een Red Bull 1-2 pakt, is heel pijnlijk voor het team' Opinie
Opinie

'Dat Pérez nu niet een Red Bull 1-2 pakt, is heel pijnlijk voor het team'

'Dat Pérez nu niet een Red Bull 1-2 pakt, is heel pijnlijk voor het team'

De startcrash van Sergio Pérez tijdens zijn thuisrace in Mexico staat deze week centraal in de Sky Sports F1-podcast. Hoewel de analisten wel begrijpen waarom Pérez de actie maakte, is er wel onbegrip over waarom de Mexicaan zoveel moeite heeft met P2 veilig te stellen in het coureurskampioenschap. De enige manier om zijn Red Bull-stoeltje redden is podiums pakken tijdens de laatste drie races, is de verdere conclusie.

Craig Slater en Tom McCluskey zijn deze week te gast bij Matt Baker in de Sky Sports F1-podcast en de mannen beginnen hun analyse met terug te kijken naar de mislukte inhaalactie van Pérez op Charles Leclerc en Max Verstappen in bocht 1. De analisten begrijpen wel dat de Mexicaan de actie maakte, vanwege zijn status als volksheld bij zijn fans in Mexico, ook al pakte deze niet goed uit voor de coureur. Pérez kwam in aanraking met Leclerc, waarna hij van de baan af vloog, en zijn race vroegtijdig moest beëindigen. Baker merkt op dat Hamilton de actie van Pérez verdedigde, en vergeleek bij wat hij zelf in Qatar had gedaan.

'Dat Pérez geen Red Bull 1-2 pakt, is heel pijnlijk voor het team'

McCluskey vindt het verder opvallend dat Pérez zoveel moeite heeft met het veiligstellen van P2 in het coureurskampioenschap dit jaar, omdat de Mexicaan het hele seizoen lang geen echte naaste rivaal had, totdat Hamilton de laatste paar races op hem begon in te lopen. Volgens McCluskey kan Hamilton die potentieel P2 pakt Red Bull in een lastig parket brengen. 'Red Bull heeft nog nooit een 1-2tje gehad in het coureurskampioenschap. Dat Pérez nu niet een Red Bull 1-2 pakt, dat is heel pijnlijk voor Red Bull. Checo (Pérez, red.) heeft dezelfde auto (als Verstappen, red.), en hij is een getalenteerde coureur. Dus dat is heel moeilijk, vanuit het perspectief van Red Bull.'

Volgens McCluskey is Hamilton pas later in het seizoen een bedreiging voor Pérez geworden in het kampioenschap, omdat hij het hele seizoen lang moeite heeft gehad met zijn Mercedes-bolide. 'Lewis (Hamilton, red.) aan de andere kant zit in een auto waar hij nog steeds veel moeite mee heeft, maar zonder zijn diskwalificatie in Austin, had hij hetzelfde aantal punten gehad als Pérez.' Slater is het eens dat Pérez het dit jaar relatief makkelijk had moeten hebben om P2 te pakken, omdat er lange tijd geen prominente andere kandidaat was voor de tweede plaats in het coureurskampioenschap.

Pérez moet podiums gaan pakken tijdens laatste drie races

De mannen bespreken later in podcast wat Pérez moet doen tijdens de laatste drie races van het seizoen om zijn Red Bull-stoeltje te behouden voor 2024. 'Podiums halen', is McCluskey heel duidelijk in zijn antwoord. 'Het hoeft niet eens P2 te zijn, en hij hoeft zeker niet Max (Verstappen, red.) te verslaan, want dat is duidelijk te moeilijk, zelfs in dezelfde auto. Pierre Gasly kon dat ook niet, Alexander Albon ook niet. Maar het moet wel podiums pakken worden.' Volgens McCluskey is de kwalificatie de achilleshiel van Pérez, maar hij denkt dat Abu Dhabi de coureur wel goed kan liggen op dat gebied. Baker denkt dat de Grand Prix van Las Vegas ook wel eens Pérez kan liggen, omdat dat een stratencircuit is, en Pérez een reputatie heeft om altijd goed te presteren op zulke circuits.

De geruchten rondom dat Fernando Alonso potentieel naar Red Bull zal gaan worden ook besproken, maar Slater denkt niet dat dit gaat gebeuren. 'Er is geen enkele kans daarop', is Slater heel duidelijk. De analist denkt dat Alonso volgend jaar gewoon bij Aston Martin zal blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws