Tevredenheid bij Wolff stijgt: 'Maar pakket van Red Bull is erg compleet' Formule 1
Formule 1

Tevredenheid bij Wolff stijgt: 'Maar pakket van Red Bull is erg compleet'

Tevredenheid bij Wolff stijgt: 'Maar pakket van Red Bull is erg compleet'

Toto Wolff is tevreden met de stappen die Mercedes heeft weten te zetten de afgelopen weken, al is de teambaas van Mercedes nog niet helemaal tevreden. Lewis Hamilton meldt namelijk dat de auto nog altijd niet makkelijk te besturen is. Voor de aanstaande race in Brazilië is het vertrouwen in ieder geval hoog, al weet Wolff niet zeker of Mercedes het kunstje van vorig jaar kan herhalen.

Hamilton pakte in Mexico de tweede plek na een lastige kwalificatie. Zonder de diskwalificatie in Austin was dat zijn tweede podiumplek op rij geweest. Het vertrouwen bij Mercedes is dan ook wat groter. 'Wat we nu zien is dat de auto meer downforce produceert en deze beter bestuurbaar is', wordt Wolff geciteerd door Motorsport.com. 'De auto is een klein beetje minder tricky. Maar de genen zijn er nog. Lewis zei nog tegen me: De is nog steeds zo lastig te besturen, al is hij wel sneller.'

Mercedes wil kunstje van vorig jaar herhalen op Interlagos

Het Grand Prix-weekend van George Russell was wat minder in Mexico. De Britse coureur wist geen weg naar voren te vinden en tegen het einde van de race kwam ook Daniel Ricciardo heel erg dichtbij. De Mercedes-rijder gaf na afloop van de race ook toe dat de Grand Prix geen ronde langer had moeten duren, want dan had Ricciardo hem ingehaald. Wolff wil voor de aanstaande race op Interlagos achterhalen wat het probleem was bij Russell.

Vorig seizoen was Russell nog de gevierde man in Sao Paulo. De Mercedes-coureur pakte voor het eerst in zijn carrière een overwinning. Russell wist niet alleen de hoofdrace te winnen, maar ook de sprintrace van zaterdag. Wolff wil echter nog niet te hoog van de toren blazen voor aankomend weekend. 'Ik wil niet al te hoge verwachtingen scheppen voor Brazilië omdat het vorig jaar een klein beetje als een verrassing kwam dat we dat weekend domineerden. We gaan daar naartoe wetende dat we een goede auto hebben.'

'Als we alles voor elkaar kunnen krijgen, dan kunnen we er een zeer sterk weekend hebben', vervolgt de teambaas. Hamilton is nog in gevecht voor de tweede plek in het kampioenschap en de zevenvoudig wereldkampioen wil uiteraard bewijzen dat hij nog kan winnen. Het pakket lijkt sterk te zijn, maar Wolff ziet Mercedes niet als favoriet. 'Of ons pakket goed genoeg is om Max (Verstappen, red.) te verslaan... Hun pakket, de combinatie van coureur, auto en krachtbron, is op dit moment erg compleet', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws