Palmer analyseert inhaalactie Pérez in Mexico: 'Misschien werd het drama en de emotie iets te veel voor hem' Opinie
Opinie

Palmer analyseert inhaalactie Pérez in Mexico: 'Misschien werd het drama en de emotie iets te veel voor hem'

Palmer analyseert inhaalactie Pérez in Mexico: 'Misschien werd het drama en de emotie iets te veel voor hem'

Jolyon Palmer is in zijn analyse ingegaan op de startcrash van Pérez. Volgens de analist was die volledig de schuld van de Mexicaan, en kon Charles Leclerc geen kant op. Ook de inhaalrace van Lando Norris wordt besproken, met name de gewaagde, maar perfect afgemeten inhaalactie op Daniel Ricciardo.

Palmer begint zijn F1 TV-analyse met de 'nachtmerrie'-start van Pérez in Mexico. De analist viel het op dat de twee Ferrari's gelijk geen kans hadden tegen de twee Red Bulls, die beide een geweldige start hadden. Pérez kreeg daarbij ook nog eens een driedubbele slipstream. Palmer geeft de schuld van de startcrash aan Pérez, die Leclerc teveel afkneep. 'Pérez had zijn twee rivalen aan de binnenkant meer ruimte moeten geven', luidt het oordeel van Palmer. 'Hetzelfde als bij Hamilton in Qatar.' Hamilton beëindigde zijn race in Qatar op eenzelfde manier als Pérez in Mexico, na contact met teamgenoot Russell.

Palmer bekijkt de start ook vanuit het perspectief van Leclerc, die volgens de analist niks anders kon doen, nadat Verstappen met een betere start gelijk aan hem voorbijkwam. 'Het is goed dat hij op zijn plek bleef, om zo de druk op Verstappen uit te blijven oefenen', oordeelt Palmer. De analist begrijpt daarom wel dat Leclerc niet het gevecht met de twee Red Bulls ontweek.

'Misschien werd het drama en de emotie iets te veel voor hem', denkt Palmer over waarom Pérez zo scherp naar Leclerc toe instuurde. 'Het was een hele riskante manoeuvre, met maar een vijf procent slagingskans. Vooral omdat Verstappen ook nog aan de binnenkant zit. Ik denk dat het in de adrenaline van een race voor je thuispubliek zit. Als het hem wel was gelukt, van P5 naar P1, had het één van de mooiste thuisstarts kunnen zijn.'

Palmer vergelijkt de start van Pérez met die van Verstappen in 2021, toen de Nederlander zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas in de Mercedessen in bocht 1 in één keer voorbij reed. Het grote verschil zit volgens Palmer in dat Verstappen veel later remde dan Pérez, waardoor hij voor de twee Mercedessen uitkwam en alle ruimte had om in te sturen, zonder een touché.

'Norris had veel vertrouwen in Ricciardo'

De analist gaat ook nog even in op de inhaalrace van Lando Norris, die uiteindelijk van P17 naar P5 wist te rijden, en analyseert onder andere zijn gevecht met Daniel Ricciardo. Volgens Palmer was die op het randje, en 'had hij heel veel vertrouwen in dat Ricciardo geen foutje zou maken. Het is echt een perfecte, gewaagde manoeuvre, maar echt een hele mooie.' Volgens Palmer had Norris wel met Hamilton kunnen vechten voor het podium, als hij niet al in Q1 uit de kwalificatie had gelegen. De Brit had een vergelijkbaar racetempo als Hamilton, maar had te veel last van verkeer om echt naar Hamilton toe te rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws