Verstappen een betere coureur dan Vettel: 'In 2010 hadden we een betere auto' Formule 1
Formule 1

Verstappen een betere coureur dan Vettel: 'In 2010 hadden we een betere auto'

Verstappen een betere coureur dan Vettel: 'In 2010 hadden we een betere auto'

Christian Horner ziet dat Max Verstappen meerdere kwaliteiten bezit die de meeste Formule 1-coureurs niet hebben. Afgelopen seizoen mocht de Oostenrijkse renstal voor het eerst sinds 2014 weer een wereldkampioenschap vieren. De teambaas van Red Bull Racing ziet vooral overeenkomsten met de wereldtitel van 2010. Bovendien ziet hij overeenkomsten tussen Verstappen en de Sebastian Vettel van destijds.

Vorig jaar pakte Verstappen in de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi de wereldtitel af van Mercedes-rijder Lewis Hamilton. Elf jaar eerder behaalde Vettel op hetzelfde circuit zijn eerste wereldtitel. Toch ziet Horner in de Nederlander een betere coureur. 'Op pure wilskracht en natuurlijke kundigheid is Verstappen de beste coureur die wij ooit hebben gehad', zegt de teambaas tegen The Times.

Ondanks het unieke talent van Verstappen deelt hij een specifieke kwaliteit met een aantal andere rijders. Horner vergelijkt zijn coureur met andere wereldkampioenen als Hamilton en Vettel. 'Max heeft zoveel natuurlijk talent dat het makkelijker voor hem is om op de limiet te rijden. Hij voelt daarbij geen enkele druk, dus zelfs wanneer hij volgas gaat, ziet hij wat er om hem heen gebeurt. Dit is een unieke kwaliteit. Hamilton heeft die kwaliteit en Vettel ook toen hij al zijn titels met ons won.'

Vettel had het makkelijker

In 2010 begon de hegemonie van de Duitse coureur bij het team van Red Bull. Na zijn eerste wereldtitel wist Vettel in de drie jaar die volgden telkens het wereldkampioenschap te veroveren. Horner ziet echter wel een groot verschil met het afgelopen seizoen. 'We kunnen niet ontkennen dat Vettel een hele goede coureur is, maar we gaven hem wel een veel betere auto', concludeert Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws