Verstappen en Pérez krijgen te maken met gridstraf: 'We moeten het juiste circuit kiezen' Formule 1
Formule 1

Verstappen en Pérez krijgen te maken met gridstraf: 'We moeten het juiste circuit kiezen'

Verstappen en Pérez krijgen te maken met gridstraf: 'We moeten het juiste circuit kiezen'

Christian Horner en Helmut Marko weten dat het kampioenschap nog lang niet beslist is. Charles Leclerc crashte tijdens de Grand Prix van Frankrijk, waarna Max Verstappen onbedreigd naar de zege kon rijden. Hierdoor is de voorsprong van de coureur van Red Bull Racing uitgelopen tot 63 punten, maar bij de Oostenrijkse renstal weten ze dat er nog belangrijke beslissingen gemaakt moeten worden. Zo gaan Verstappen en Sergio Pérez nog een gridstraf krijgen voor het verwisselen van motoronderdelen.

Verstappen heeft een riante voorsprong weten te pakken na de race op Paul Ricard. De coureur is blij met de voorsprong die hij momenteel heeft, maar hij weet als geen ander dat het zomaar kan omdraaien in het kampioenschap. De Nederlander heeft dit seizoen zeven zeges op zijn naam staan, maar daar moeten nog een paar aan worden bijgevoegd, wil hij de titel veiligstellen. 'Je moet tien tot twaalf races zien te winnen om een realistische kans te hebben op de wereldtitel', berekent Marko bij Auto, Motor und Sport.

Daarnaast moet Verstappen nog rekening houden met een gridstraf, aangezien de het team een keer nieuwe motoronderdelen zal steken. 'We moeten een circuit kiezen waarop het makkelijk is om in te halen', beredeneert de man uit Graz. Ook teambaas Horner weet dat het kampioenschap nog verre van gespeeld is. 'Met Boedapest komt er een baan aan waar Ferrari een stuk beter op zou moeten gaan. Pas na de zomerstop komen er races die beter geschikt zijn voor onze auto.'

De ontwikkelingsrace met Ferrari

Ferrari gaat momenteel gestaag door met upgrades, en ook bij Red Bull staat men niet stil. 'We hebben een plan klaarliggen die ons de meest efficiënte ontwikkeling geeft en dat binnen het budgetlimiet valt. Op dit moment zijn er geen plannen om daarvan af te wijken. Wat we nu van onze auto leren, zal volgend jaar nog steeds relevant zijn', aldus Horner. Eerder gaf Marko al aan dat Red Bull nog steeds upgrades in de pijpleiding heeft zitten, maar dat deze niet meer zo groot zullen zijn als in de eerste seizoenshelft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws