Häkkinen verwacht opnieuw sterk Ferrari in Miami, maar ziet Verstappen zegevieren Opinie
Opinie

Häkkinen verwacht opnieuw sterk Ferrari in Miami, maar ziet Verstappen zegevieren

Häkkinen verwacht opnieuw sterk Ferrari in Miami, maar ziet Verstappen zegevieren

Mika Häkkinen verwacht dat Ferrari in Miami opnieuw mee kan doen in de strijd om poleposition, maar op zondag geeft hij Charles Leclerc en Carlos Sainz weinig kans om het tot dusver ongeslagen Red Bull Racing te verslaan. De tweevoudig wereldkampioen gaat er verder vanuit dat de rollen bij het Oostenrijkse team dit weekend weer omgedraaid zijn en dat Max Verstappen er met de winst vandoor gaat.

Ferrari kende een moeizame start van het seizoen, maar de lentestop lijkt het team goed te hebben gedaan. Leclerc pakte in Bakoe tweemaal de poleposition en Häkkinen acht de Monegask daar dit weekend opnieuw toe in staat. 'Vorig jaar was Ferrari supersnel in Miami en bezette het met Leclerc en Carlos Sainz de gehele eerste startrij', zegt de Fin in zijn voorbeschouwing op de GP van Miami bij Unibet. 'Ik denk dat we Ferrari dit jaar opnieuw op pole kunnen zien staan, maar ik denk niet dat ze in de race een antwoord hebben op Red Bull', heeft hij tegelijkertijd ook slecht nieuws voor wie op een spannend duel met het nog ongeslagen Oostenrijkse team hoopt.

Red Bull won in 2023 tot dusver alle races. Verstappen en Pérez wonnen er beiden twee en laatstgenoemde won afgelopen weekend in Azerbeidzjan ook nog de Sprint. Hoewel veel analisten verwachten dat Pérez zondag opnieuw plaats mag nemen op de hoogste trede van het podium, daar rekent Häkkinen erop dat Verstappen er met de hoofdprijs vandoor gaat. 'Verstappen won vorig jaar in Miami en ik verwacht dat hij daar zondag zijn tweede op rij aan toevoegt, tenzij er iets is wat hem uit zijn ritme haalt. Dat zou natuurlijk Pérez kunnen zijn.'

Weinig beterschap voor Mercedes

Mercedes beleefde, na een sterk optreden in Australië, een minder weekend in Bakoe. Häkkinen denkt dat Lewis Hamilton en George Russell niet op veel verbetering hoeven te rekenen in Miami. 'Meer trainingstijd betekent een betere kans voor Mercedes om de W14 af te stellen en de bolide beter te laten werken, maar in alle eerlijkheid zullen Hamilton en Russell vechten voor een plaats in de top zes in de kwalificatie, top vier in de race.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws