Hill mist technisch directeur bij Ferrari: 'Ik zou hem terughalen' Opinie
Opinie

Hill mist technisch directeur bij Ferrari: 'Ik zou hem terughalen'

Hill mist technisch directeur bij Ferrari: 'Ik zou hem terughalen'

Ferrari zou er goed aan doen om Mattia Binotto terug te halen naar Maranello. Dat stelt Damon Hill in de F1 Nation-podcast. De Italiaan vertrok eind vorig seizoen als teambaas van de Scuderia, maar volgens Hill zou een rol als technisch directeur Binotto wel liggen. Momenteel beschikt Ferrari niet over iemand in die functie.

Binotto vervulde die rol namelijk naast zijn taken als teambaas. Zodoende verloor het topteam, dat met Charles Leclerc slechts één keer op het podium stond dit seizoen, twee vliegen in één klap. Frédéric Vasseur kwam erbij als teambaas, maar een nieuwe technisch directeur is er nog niet. Reden voor Hill om voor te stellen dat Binotto al snel na zijn vertrek in november vorig jaar moet terugkeren.

'Ik vond het niet de juiste rol voor hem', vertelt de wereldkampioen van 1996 over Binotto als teambaas. De rol van technisch directeur zou hem beter moeten liggen. 'Hij is erg technisch en ik denk ook erg belangrijk voor het team. Hij heeft bakken aan talent. Ik zou hem terughalen en zeggen dat hij de volledige controle krijgt over de technische zaken. Hij is een erg slimme man, maar ik weet niet of het politiek gezien mogelijk is.'

Vasseur én Binotto bij Ferrari

Binotto slaagde niet als teambaas, omdat zijn focus volgens Hill ergens anders lag. Vasseur bracht daar al snel verandering in. 'Maar het verraste me dat Ferrari die twee niet bij elkaar konden zetten', vertelt Hill over een invulling waarbij Vasseur teambaas is en Binotto technisch directeur. 'Vasseur lijkt me wel het type dat dat begrijpt, hij begrijpt gewoon de racerij.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws