Wolff vindt onderhandelen met Hamilton 'super ongemakkelijk' en gebruikt tussenpersoon Formule 1
Formule 1

Wolff vindt onderhandelen met Hamilton 'super ongemakkelijk' en gebruikt tussenpersoon

Wolff vindt onderhandelen met Hamilton 'super ongemakkelijk' en gebruikt tussenpersoon

Aan het eind van het huidige seizoen loopt het contract van Lewis Hamilton af, en dus moet Toto Wolff weer met de zevenvoudig wereldkampioen om tafel om een verlenging te bespreken. De Oostenrijker vindt dit niet bepaald een fijn moment, want hij bespreekt liever geen geldzaken met een vriend, zoals hij Hamilton beschouwt. De twee praten dan ook nooit direct met elkaar over salaris en bonussen, maar altijd via een tussenpersoon, onthult de teambaas.

Tegenover ESPN gaat Wolff in over het voeren van onderhandelingen met Hamilton over een nieuw contract. 'Het is super ongemakkelijk. Elke drie jaar weten we dat we dit moment hebben. En het is als onderhandelen over financiële voorwaarden met je beste vriend, met een goede vriend. Hoe pak je dat aan? Normaal gesproken heb je zo'n situatie niet', benadrukt hij dat het geen gewone situatie is waarmee beide Mercedes-mannen mee te dealen hebben.

Als vriend van Hamilton wil de Oostenrijker het beste voor hem, maar denkend vanuit het teambelang moet de topman soms hard zijn wanneer het aankomt op die cijfers, en denken aan wat het beste is voor het team. Ondanks dat hij de Brit alles gunt. 'Ik wil het beste voor hem, maar in die rol heb ik het beste voor het team nodig. Dat kan de enige keer zijn in onze tien of elf jaar dat we samen zijn en onze doelstellingen uiteenlopen.'

Onderhandelen via tussenpersoon

Om wrijving tussen beide mannen op persoonlijk vlak te voorkomen, wordt er door Wolff dan ook altijd onderhandeld via een tussenpersoon, Penni Thow. Zij is de manager van Hamilton en zorgt ervoor dat beiden zich gedeisd houden. 'Uiteindelijk is het moeilijk om met je vriend over geld te praten. Penni helpt. Penni heeft ons in toom gehouden en we hebben met haar een goede modus operandi gevonden over hoe we praten. We vermijden om met elkaar over geld te praten, maar we praten allebei met Penni.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws