Brundle had Binotto gehouden: 'Voor één persoon is het een zware taak' Formule 1
Formule 1

Brundle had Binotto gehouden: 'Voor één persoon is het een zware taak'

Brundle had Binotto gehouden: 'Voor één persoon is het een zware taak'

Martin Brundle had geprobeerd om zowel voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto als huidig Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur in het team te hebben. De Brit denkt dat de taak om Ferrari te leiden voor één persoon wel wat heftig kan zijn, maar aan de andere kant denkt de oud-coureur ook dat Vasseur de juiste kwaliteiten heeft om het waar te maken. Jolyon Palmer sluit zich bij deze mening aan. Volgens Palmer weet Vasseur goed waar hij mee bezig is.

Aan het einde van het 2022-seizoen nam Ferrari afscheid van Binotto. De resultaten van het jaar waren goed, maar niet waar Maranello op had gehoopt. Het één en het ander ging mis met de strategie gedurende meerdere races, wat Ferrari waardevolle punten heeft gekost. Toch denkt Brundle dat Binotto nog een rol had kunnen spelen bij de Italiaanse renstal. 'Ik had geprobeerd om zowel Mattia Binotto als Frédéric Vasseur in het team te hebben', zegt Brundle bij Sky Sports.

'In de gloriedagen van Michael Schumacher had Ferrari ook alleen maar sterke namen. Dat is de macht die een team als Ferrari moet hebben. Voor één persoon is het een zware taak. Ik denk wel dat Vasseur over de juiste kwaliteiten beschikt', legt de Brit uit. Sky Sports-analist Karun Chandhok gaf ook al aan dat Vasseur met zijn onverstoorbare karakter wel eens de nieuwe Jean Todt kan worden. Onder Todt was Ferrari erg succesvol, maar om Ferrari naar dat niveau te brengen, nam toen heel veel jaren in beslag.

Vasseur als 'een soort bulldog': 'Je moet je niet in hem vergissen'

Ook Palmer ziet kwaliteiten in Vasseur die hem goed gaan doen bij Ferrari. 'Ik vind het echt goed dat Vasseur de teambaas is van Ferrari. Hij is een racer van top tot teen. Hij heeft ook echt zijn plekje verdiend in de Formule 1 na al zijn jaren in de opstapklassen', zegt Palmer bij in de The Chequered Flag-podcast. 'Hij weet hoe het eraan toe gaat op een managementniveau en dat is wat Ferrari kan gebruiken. Hij heeft dan ook al wat veranderingen doorgebracht.'

Het karakter van de Fransman is vooral een aspect waar Ferrari veel baat bij kan hebben, zo denkt de voormalig Formule 1-coureur. 'Hij heeft wel een pittig karakter, maar dat vind ik juist wel weer leuk. Daarnaast is hij heel erg vrolijk en grappig, maar er zit wel een soort bulldog in hem. Je moet je echt niet vergissen in Vasseur, want hij is ook één van de teambazen die zegt waar het op staat', zegt Palmer, die de directe manier van communiceren van Vasseur wel kan waarderen.

'Vasseur heeft twee heel goede coureurs tot zijn beschikking'

Aangezien Leclerc een tijdje bij Alfa Romeo heeft gereden, kent Vasseur de jonge Monegask goed. Hun relatie gedurende Leclerc zijn Alfa Romeo-tijd was dan ook goed. 'Het feit dat hij Leclerc goed kent hoeft niks te betekenen. Vasseur heeft twee heel goede coureurs tot zijn beschikking', stelt Brundle. 'Hij moet ervoor zorgen dat ze zich allebei heel erg comfortabel voelen. Sainz moet zich dan ook geen zorgen maken, behalve als hem iets opvalt wat hem niet goed gezind is. Maar ik denk niet dat er veel problemen zullen zijn', aldus de oud-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws