Blijft Leclerc trouw aan Ferrari? 'Ik weet niet zeker of hij ergens anders heen kan' Opinie
Opinie

Blijft Leclerc trouw aan Ferrari? 'Ik weet niet zeker of hij ergens anders heen kan'

Blijft Leclerc trouw aan Ferrari? 'Ik weet niet zeker of hij ergens anders heen kan'

Charles Leclerc kan beter bij Ferrari blijven dan rondkijken bij andere topteams, zo stelt Damon Hill in de podcast van Sky Sports F1. De wereldkampioen van 1996 gelooft niet dat Leclerc beter af is bij Red Bull Racing of Mercedes, laat staan dat er ruimte voor de Monegask zou zijn bij die twee teams.

'Ik denk dat het beter is als hij nog even bij Ferrari blijft plakken', meent Hill, die ook uitlegt waarom hij Leclerc liever in Maranello houdt. 'Hij heeft nog niet echt in een langdurig titelgevecht gezeten. Er waren momenten waarop het goed ging en vervolgens vervaagde dat. Hij heeft zelf ook weleens kortsluiting gehad, met de kamikaze-kwalificatieronden die foutgingen.'

Leclerc is de afgelopen tijd veelvuldig genoemd als mogelijke opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes. Hill vraagt zich alleen af hoe serieus die geruchten zijn. 'Ik weet niet zeker of hij ergens anders heen kan. Red Bull, ik betwijfel het. Mercedes, ik weet zeker dat Toto Wolff trouw blijft aan Lewis totdat Lewis besluit dat hij niet meer gaat racen. En ik denk dat Charles perfect bij Ferrari past.'

Geen Red Bull of Mercedes, wel Aston Martin?

Dan blijft er nog één team over: Aston Martin, dat volgens Hill 'een team in opkomst is'. 'Misschien, als het slecht blijft bij Ferrari, dan zal hij misschien ergens anders kijken, maar ik denk dat hij beter af is waar hij is', aldus de Engelsman. 'Hij zit daar voor de lange termijn, totdat ze hem een ​​auto geven waarmee hij voor een kampioenschap kan gaan', is Hill zeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws