Interne strijd Mercedes kan gevolgen hebben: 'Dat betekent volgende titel Verstappen' Opinie
Opinie

Interne strijd Mercedes kan gevolgen hebben: 'Dat betekent volgende titel Verstappen'

Interne strijd Mercedes kan gevolgen hebben: 'Dat betekent volgende titel Verstappen'

Max Verstappen zou wel eens kunnen profiteren van een interne teamstrijd tussen George Russell en Lewis Hamilton bij Mercedes. Wat het voor de Nederlander nog wel lastig kan maken, is wanneer de titelstrijd uitloopt op een nieuw gevecht met Hamilton. Mocht dat gebeuren, dan komt Russell weer in beeld als titelkandidaat.

Althans, dat vermoedt The Race-journalist Mark Hughes. De Engelsman ziet dat Mercedes momenteel niet doet aan het aanwijzen van een nummer één en twee binnen het team. 'Historisch gezien is het gebruikelijk dat het team met de twee nummer één-coureurs het constructeurskampioenschap wint en het rijderskampioenschap verliest, omdat ze de punten verdelen tussen hen. De coureur die de overduidelijke nummer één is, wint dan de wereldtitel.'

Dat zou volgens Hughes maar één ding kunnen betekenen. 'Dat scenario betekent een volgende titel voor Verstappen, maar de andere interessante dynamiek, in de veronderstelling dat de drie topteams competitief zullen zijn, is de Hamilton-Verstappen-dynamiek uit 2021, waarvan we een kleine vergelding zagen in Brazilië afgelopen jaar', verwijst Hughes naar de aanvaring tussen Verstappen en Hamilton.

Russell kan profiteren van strijd Verstappen-Hamilton

Als dat in 2023 opnieuw voorkomt, kan Russell zomaar spekkoper worden. 'Daar zal George niet bij betrokken willen zijn. Dat is een andere manier waarop het scenario zich zou kunnen afspelen, zonder zelfs maar rekening te houden met de rol die de Ferrari's zouden kunnen spelen als ze weer met een competitieve auto op de proppen komen. In deze tijd van het jaar is het zo fascinerend om na te denken over alle mogelijke manieren waarop het zou kunnen uitpakken', aldus de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws