Formule E-coureur stellig: 'Verstappen en F1-collega's zouden hier niet domineren' Formule 1
Formule 1

Formule E-coureur stellig: 'Verstappen en F1-collega's zouden hier niet domineren'

Formule E-coureur stellig: 'Verstappen en F1-collega's zouden hier niet domineren'

Max Verstappen en zijn mede-Formule 1-coureurs zouden bij een overstap naar de Formule E niet direct kunnen domineren. Dat denkt Oliver Rowland, coureur bij Mahindra in de elektrische klasse. De Engelsman heeft bovendien het gevoel dat het veld in de Formule E gemiddeld genomen sterker is dan dat van de Formule 1.

'Ik denk niet dat je een Formule 1-coureur in de Formule E kan plaatsen en dat hij dan gemakkelijk zou gaan winnen', vertelt Rowland aan Total-Motorsport. Wel is de voormalige ontwikkelingscoureur van Renault en Williams lovend over de rijders uit de koningsklasse. 'Verstappen is op dit moment de uitblinker qua snelheid, talent en eigen kunnen. De anderen schat ik ook hoog in, zoals de jonge Charles Leclerc en George Russell.'

Maar of ze echt mee kunnen doen om de prijzen in de Formule E, is volgens Rowland een heel ander verhaal. 'Het is niet zo dat ze hier naartoe komen en dat ze dan domineren. Ik kan het weten, want ik heb tegen hen geracet en ik ken hun niveau. Ik zou zeggen dat het veld van de Formule E gemiddeld genomen beter is dan dat van de Formule 1, maar ik zou hen hier zeker verwelkomen.'

Rowland tegenover Leclerc in Formule 2

Rowland nam het in zijn juniorencarrière op tegen onder meer Leclerc, in de Formule 2 in 2017. 'Ik werd derde achter (titelwinnaar, red.) Leclerc, die in de Prema een best goed seizoen had. Ik kon hem flink onder druk zetten en als ik geen diskwalificaties had, had ik tot het einde om het kampioenschap kunnen vechten', aldus de Engelsman, die aankomend weekend begint aan het negende seizoen van de Formule E.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws