Jordan vergelijkt Verstappen met Schumacher en Senna: 'Hij is echt zó goed' Opinie
Opinie

Jordan vergelijkt Verstappen met Schumacher en Senna: 'Hij is echt zó goed'

Jordan vergelijkt Verstappen met Schumacher en Senna: 'Hij is echt zó goed'

Oud-F1-teambaas Eddie Jordan denkt dat Max Verstappen de overhand zou hebben als de Nederlander het in dezelfde auto zou opnemen tegen Formule 1-legendes Michael Schumacher en Ayrton Senna. De oud-teambaas heeft met zowel Schumacher als Senna samengewerkt, maar is het meest onder de indruk van de rijkunsten van Verstappen.

Verstappen wist onderweg naar zijn drie wereldtitels al veel records te breken in de Formule 1, en is daarom ook al vaak in de lijstjes van de grootste coureurs uit de koningsklasse terug te vinden. De Nederlander wordt geregeld vergeleken met racelegendes Senna en Schumacher, en ook voormalig teambaas Jordan waagt zich nu aan deze vergelijking. De voormalig eigenaar van Jordan Grand Prix beantwoordt in zijn Formula For Success-podcast de vraag wie van de drie coureurs de overhand zou hebben, als je ze op hun hoogtepunt in dezelfde auto zou zetten.

'In 1982 had ik het geluk dat ik ene Da Silva ontdekte, die ik in Silverstone zijn eerste test liet afwerken in een Formule 3-auto', opent Jordan zijn betoog met een verwijzing naar Senna, die toen in de F3 uitkwam. 'Met Dick Bennetts, Martin Brundle en Roberto Guerrero gingen we in 1983 naar Macau en die Da Silva won de race, waarna hij zijn achternaam veranderde naar Senna.'

Jordan heeft met zowel Senna als Schumacher, tijdens zijn debuut in 1991 bij de Belgische Grand Prix, samengewerkt, en denkt daarom dat hij in een goede positie zit om de twee legendes met Verstappen te vergelijken. 'Ja, ik heb Senna in mijn auto gehad en ik heb ook Schumacher in mijn auto gehad. Toch denk ik echt dat Max (Verstappen, red.) de sterkste is als je hem, Senna en Schumacher op een willekeurig moment in dezelfde auto en in dezelfde race neerzet. Dat denk ik echt', aldus Jordan.

Racen zit in Verstappens bloed

De Ier heeft nooit met Verstappen samengewerkt, maar is toch enorm onder de indruk van wat de Nederlander allemaal weet te presteren in de Formule 1. 'Hij is echt zó goed, solide en hij racet al een lange tijd. Vergeet niet dat het niet alleen door zijn vader komt, die nog voor mij heeft gereden, maar zijn moeder was in de karts ook het echte werk. Het zit vanaf zijn eerste dag al in zijn bloed', aldus Jordan. 'Ik denk dat Max onverstoorbaar is. Tijdens de race in Imola twijfelde ik er geen seconde aan dat Norris hem niet zou passeren, ook omdat Max zich heel goed breed kan maken', haalt de Ier nog als voorbeeld van Verstappens rijkwaliteiten aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws