Kalff haalt hard uit naar Stroll: 'Dit zou bijna een zwarte vlag mogen zijn' Opinie
Opinie

Kalff haalt hard uit naar Stroll: 'Dit zou bijna een zwarte vlag mogen zijn'

Kalff haalt hard uit naar Stroll: 'Dit zou bijna een zwarte vlag mogen zijn'

Allard Kalff heeft geen goed woord over voor de houding van Lance Stroll tijdens de Grand Prix van China. De Canadees reed vlak voor de herstart tegen de achterzijde van de Visa Cash App RB-bolide van Daniel Ricciardo aan, maar schoof de schuld in de schoenen van de Australiër. Kalff snapt daar niets van en hij vindt dat Stroll wel een zwaardere straf had mogen krijgen van de wedstrijdleiding.

Na afloop van de eerste Grand Prix van China sinds 2019, die op overtuigende wijze werd gewonnen door Max Verstappen, ging het in de paddock vooral over het incident tussen Stroll en Ricciardo. De coureur van Aston Martin knalde vlak voor de herstart, toen het tempo door raceleider Verstappen werd aangegeven, bij het aanremmen voor de hairpin achterop de RB-bolide van Ricciardo, waardoor laatstgenoemde de strijd door de opgelopen schade moest staken. Stroll ontving een tijdstraf van tien seconden van de wedstrijdleiding, maar als het aan Kalff ligt, dan was een zwaardere sanctie wel op zijn plaats geweest.

'Dit zou bijna een zwarte vlag mogen zijn, want dit is namelijk gewoon niet opletten', zegt de Viaplay-analist, die het ook niet eens is met het aantal strafpunten dat Stroll op zijn licentie kreeg bijgeschreven, in een interview met Motorsport.com. 'Ik vind het meest bijzondere dat hij twee punten op zijn licentie kreeg, terwijl Fernando Alonso voor een klein akkefietje drie punten op zijn licentie krijgt', doelt Kalff op de ietwat optimistische inhaalactie van de Spanjaard op Carlos Sainz in de sprintrace. 'Dan denk ik, hoe kan je dit nou verantwoorden richting alle andere teams, richting het publiek. Dat vind ik zo raar.'

'Bizarre' reactie Stroll

Een fout maken, is menselijk en kan iedereen overkomen. Maar dat Stroll totaal niet schuldbewust was, vindt Kalff onbegrijpelijk. 'Hij zegt dus: ja, iedereen ging ineens remmen. Dat klopt, maar hij is de enige die ergens tegenaan rijdt', is de analist kritisch op de verklaring van de Aston Martin-coureur. 'Al die anderen anticiperen daar wel op. Dus dan zou je kunnen denken: misschien heb ik dit niet handig gedaan. Ik vind het heel bizar dat je absoluut niet vindt dat je er ook maar iets van schuld aan hebt, terwijl je bij ieder ongeluk waar je achterop rijdt, volgens mij schuldig bent. Dus dat vind ik heel bijzonder.'

Stroll schoof de schuld voor een groot deel in de schoenen van Ricciardo en ook daar vindt Kalff wat van. 'Hoezo is het Ricciardo's schuld? Moet hij dan tegen zijn voorganger aanrijden? Hij doet het toch goed', neemt Kalff het op voor de 34-jarige Australiër. 'Ja, hij remde ineens. Dat deden ze daarvoor ook, en die anderen reden niet tegen mekaar', aldus de 61-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws