Van der Garde zwaar onder de indruk van Red Bull: 'Dat is echt bizar' Opinie
Opinie

Van der Garde zwaar onder de indruk van Red Bull: 'Dat is echt bizar'

Van der Garde zwaar onder de indruk van Red Bull: 'Dat is echt bizar'

Giedo van der Garde is enorm onder de indruk van de pitstops van Red Bull Racing dit seizoen. De voormalig Formule 1-coureur van Caterham constateert dat niet alleen regerend wereldkampioen Max Verstappen excelleert, maar ook de rest van het personeel van het Oostenrijkse team behaalt volgens de 38-jarige analist een bijzonder hoog niveau.

In de eerste vijf races behaalde Red Bull maar liefst drie dubbelzeges. Ook in China was de kampioensformatie afgelopen weekend weer goed op dreef. Verstappen verdween al vroeg aan de horizon en zelfs twee neutralisaties konden de Nederlander niet in de problemen brengen. Echter imponeerde niet alleen Verstappen afgelopen weekend bij Red Bull, ook de pit crew liet zich van zijn allerbeste kant zien. De vier beste pitstops in China kwamen namelijk allemaal op naam van Red Bull te staan. Van der Garde is enorm onder de indruk.

'Het is echt bizar', zegt de voormalig autocoureur in de DRS-podcast. 'Die gasten hebben het zo goed voor elkaar. Het heeft ook te maken met de mensen die je erop zet en met de mensen binnen het team. Dat het succesvol is en dat het werkt. Die mensen staan aan, worden goed getraind en hebben goede apparatuur', zegt Van der Garde.

Red Bull met afstand beste team

Voor Van der Garde is het dan ook zonder meer duidelijk dat Red Bull ook als team met kop en schouders boven de andere Formule 1-teams uitsteekt. 'Heel eerlijk, op dit moment is Red Bull gewoon met afstand het beste team. In alles, niet alleen met de auto op het circuit en ook niet alleen maar omdat Verstappen de beste rijder is. Het is gewoon het totaalplaatje', stelt de Viaplay-analist. 'Ik bedoel, op het gebied van de pitstops, strategie, coureur, marketing, ze hebben het gewoon supergoed voor elkaar. Er is nu eindelijk weer een beetje rust in het team na dat gezeik met (Christian, red.) Horner', noemt Van der Garde tot slot een andere belangrijke factor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws