Lammers adviseert De Vries na moeilijk begin van 2023: 'Niet klagen, maar dragen' Opinie
Opinie

Lammers adviseert De Vries na moeilijk begin van 2023: 'Niet klagen, maar dragen'

Lammers adviseert De Vries na moeilijk begin van 2023: 'Niet klagen, maar dragen'

Jan Lammers denkt dat Nyck de Vries voorlopig gewoon naast Yuki Tsunoda rijdt bij AlphaTauri. De 66-jarige coureur verwacht dat de debutant na zijn tegenvallende seizoenstart niet op korte termijn al het veld moet ruimen bij het team uit Faenza, maar hij stelt wel dat er gevolgen kunnen zijn voor 2024 als de Nederlander niet snel beterschap laat zien.

Na een dramatisch weekend in Bakoe, leek De Vries zich in Miami te herpakken. In de kwalificatie haalde hij niet alleen Q2, maar belangrijker nog: hij versloeg teamgenoot Tsunoda. Een dag later was de kans op een goed resultaat al snel verkeken. De AlphaTauri-coureur toucheerde de sterk gestarte Lando Norris in bocht één. De Vries viel terug naar de laatste plek en reed daarna een verloren race. Tot overmaat van ramp liet Tsunoda zich opnieuw van zijn beste kant zien. De Japanner passeerde Valtteri Bottas buitenom in bocht zeventien en eindigde nipt buiten de punten, terwijl De Vries slechts P18 ten deel viel.

'Niet klagen, maar dragen'

De Vries heeft in de eerste vijf races nog geen indruk weten te maken en Tsunoda is hem eigenlijk voortdurend de baas. Op de vraag of het voor de Nederlander over een paar races al wel eens voorbij zou kunnen zijn, antwoordt Lammers. 'Ik denk niet dat het zomaar van de ene op de andere dag afgelopen is, maar wat je wel krijgt is dat mensen al heel vroeg conclusies gaan trekken', zegt hij in de Formule 1-podcast van de NOS. Volgens Lammers kunnen de tegenvallende resultaten van De Vries daarentegen wel consequenties hebben voor 2024. 'Ze kunnen nu voor volgend jaar wel al een beslissing nemen en dat zou pijnlijk zijn.'

De 66-jarige coureur begrijpt dat er een hoop op De Vries afkomt, maar hij stelt dat de wereld van de Formule 1 erg hard is. Veel tijd krijg je niet. 'Er gebeurt op dit moment veel in het raceleven van Nyck (De Vries, red.) en dat moet toch allemaal door jouw systeem. Op hetzelfde moment moet je ook nog gewoon presteren als je in die auto zit, dus er komt veel op hem af. Aan de andere kant wordt daar in de topsport allemaal niet om gevraagd. Je moet gewoon presteren en alle besognes er omheen horen erbij. Deal with it, niet klagen maar dragen', sluit Lammers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws