Pirelli verwacht dat nieuwe banden helpen bij duels: 'Coureurs kunnen meer pushen' Formule 1
Formule 1

Pirelli verwacht dat nieuwe banden helpen bij duels: 'Coureurs kunnen meer pushen'

Pirelli verwacht dat nieuwe banden helpen bij duels: 'Coureurs kunnen meer pushen'

Aankomend seizoen zullen de bolides in de Formule 1 een nieuwe aerodynamische structuur hebben. Hierdoor moet de vuile lucht achter de auto's geëlimineerd worden, waardoor inhalen een stuk makkelijker moet zijn. Daarnaast krijgen de bolides ook te maken met nieuwe banden. Pirelli introduceert 18-inch banden die de duels op de baan verder moeten bevorderen.

In de week na de Grand Prix van Abu Dhabi zaten de coureurs alweer in de auto's om de nieuwe banden te testen. Mario Isola, Formule 1-hoofd bij Pirelli, is hoopvol voor het nieuwe seizoen. 'De nieuwe technologieën in de Formule 1 worden bevorderd door de nieuwe banden' begint de Italiaan tegenover Corriere dello Sport. 'De nieuwe band is veel sneller klaar om te racen door het lage profiel. Hiermee hebben we de vraag vanuit de Formule 1 beantwoord, want zij wilden banden die anders reageerden.'

Isola merkt op dat de banden goed reageerden tijdens de testdagen. Eerder voorspelde de Pirelli-topman al dat de Formule 1 nog meer éénstoppers zal zien. 'De banden raken minder snel oververhit en daardoor is de bandendegradatie een stuk geleidelijker. We hebben niet alleen aan de opmaak van de band gedacht, maar ook aan de reeks van compounds die we hebben. Bandenmanagement zal het aankomende seizoen een stuk makkelijker zijn voor de coureurs.'

Pirelli kan alleen maar voorspellen

De nieuwe 18-inch banden werden in december onder de 2021-auto's gezet. Hierdoor kan Isola nog niet met zekerheid zeggen op welke manier de banden daadwerkelijk invloed zullen hebben op de strategieën van de teams. 'Het is nog te vroeg om iets met zekerheid vast te stellen. Welke strategieën we zullen gaan zien, zal afhangen van de verschillende circuits. Het feit is wel dat de coureurs meer kunnen pushen en dat de banden de gevechten moeten kunnen doorstaan. We zullen zien tijdens de eerste race', aldus Isola.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws