Palmer over actie Stroll: 'Hülkenberg liet zien dat je niet op je voorganger hoeft te knallen' Opinie
Opinie

Palmer over actie Stroll: 'Hülkenberg liet zien dat je niet op je voorganger hoeft te knallen'

Palmer over actie Stroll: 'Hülkenberg liet zien dat je niet op je voorganger hoeft te knallen'

Jolyon Palmer vindt het volkomen logisch dat Lance Stroll bestraft werd voor zijn aandeel in het incident met Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo vlak voor de herstart. Volgens de voormalig F1-coureur liet Nico Hülkenberg, die vlak achter de Aston Martin-coureur reed, namelijk zien dat een ongeluk betrekkelijk eenvoudig te vermijden was.

Stroll zorgde tijdens de hoofdrace in China voor flink wat commotie. Vlak voor de herstart schatte de Canadees de snelheid van zijn voorganger Ricciardo niet goed in en hij knalde vervolgens vol in de achterzijde van de RB-bolide van de Australiër. Maar nog veel opmerkelijker was dat Stroll de schuld in de schoenen van Ricciardo schoof. Palmer laat in zijn analyse voor F1TV zijn licht over het incident schijnen en hij concludeert dat de teamgenoot van Stroll, Fernando Alonso, nagenoeg dezelfde fout maakt als de Canadees.

'Het begint met wat verwarring tussen (Carlos, red.) Sainz en Alonso', zegt Palmer. 'Sainz laat een klein gaatje naar de Red Bull van (Sergio, red.) Pérez vallen, maar ik denk niet dat Sainz in dit geval iets verkeerd doet. Hij accelereert, vertraagd weer en rijdt vervolgens het gaatje dicht. Ik denk niet dat hij daar iets ongewoons doet. Zijn actie verrast Alonso echter wel', ziet Palmer dat de acties van Sainz gevolgen hebben voor de coureur direct achter hem.

'Alonso schakelt op richting de bocht, maar hij kan, terwijl hij vooruitkijkt niet zien wat de anderen doen in de bocht. Als je wat verder in het veld rijdt, dan kijk je vaak vooruit om te zien of (in dit geval) Verstappen er al voor gaat. Daar probeer je op te anticiperen', legt Palmer uit. 'Hij (Alonso, red.) kijkt vier auto's vooruit in plaats van naar de auto voor hem en dan knalt hij bijna in de achterkant van Sainz. Daar had je bijna al de crash en de straf. Daar verloor hij de controle over de situatie en kwam hij goed weg.'

Hülkenberg laat zien hoe het wel moet

Waar Alonso met de schrik vrijkwam, daar was zijn Aston Martin-teamgenoot Stroll, die in een vergelijkbare situatie verzeild raakte, een stuk minder fortuinlijk. 'Wat verder naar achteren, doet zijn teamgenoot vrijwel hetzelfde. Ook hij liet een gat naar Ricciardo, maar in dit geval denk ik wel dat de fout bij Lance (Stroll, red.) ligt', wijst Palmer een belangrijk verschil aan. 'Hij kijkt vooruit (naar de bocht), maar hij let niet op de coureurs die direct voor hem rijden en hij is er niet op voorbereid dat de rest bijna tot stilstand komt. Daarachter liet Hülkenberg zien dat het niet nodig was om achterop je voorganger te knallen. Hij was zich wel bewust van de situatie', sluit Palmer af met een kleine sneer richting Stroll.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws