Ralf Schumacher beschouwt Newey als de eerste dominosteen: 'Red Bull valt uit elkaar' Opinie
Opinie

Ralf Schumacher beschouwt Newey als de eerste dominosteen: 'Red Bull valt uit elkaar'

Ralf Schumacher beschouwt Newey als de eerste dominosteen: 'Red Bull valt uit elkaar'

Oud-coureur Ralf Schumacher denkt dat het vertrek van Adrian Newey de eerste dominosteen is die zal leiden tot het uiteen vallen van Red Bull Racing. De Duitser denkt namelijk dat het ook gevolgen gaat hebben voor Max Verstappen en dat er zo uiteindelijk niets meer van Red Bull overblijft. Schumacher wijst Christian Horner aan als de schuldige.

Schumacher heeft eerder ook al aangegeven dat de 51-jarige teambaas de onrust binnen het team heeft veroorzaakt. De zaak betreffende Horner en de medewerkster van Red Bull loopt al sinds februari, en inmiddels is het nog steeds niet duidelijk of er al een punt achter de zaak is gezet of niet. De machtsstrijd die achter de schermen gaande is helpt de Oostenrijkse renstal in ieder geval om zeep, denkt de broer van Michael Schumacher. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië gingen er geruchten rond dat Helmut Marko geschorst zou worden, nu gaan er geruchten rond dat Newey zou vertrekken. 'Adrian Newey heeft harmonie nodig, hij heeft een goede sfeer nodig. Red Bull valt uit elkaar', zegt de Duitser tegenover Sky Sports.

Horner wil naar zijn idee met alle macht op de Red Bull-troon blijven zitten. 'De enige die verantwoordelijk is voor de instorting van Red Bull, is Horner. Ik denk niet dat het vertrek van Newey zijn laatste probleem zal zijn', zegt de oud-coureur. Het onderwerp van de machtsstrijd is al een geruime tijd alomtegenwoordig bij Red Bull. De laatste tijd wordt er meer gesproken over wat er naast de baan gebeurt, dan op de baan. 'We herinneren ons nog wat er afgelopen jaar gebeurde toen Newey een keertje ziek was. Direct waren er problemen, direct was er wat aan de hand met Red Bull. Verstappen had toen moeilijkheden', zegt Schumacher. 'Verstappen denkt ook al na over het verlaten van het team, ondanks zijn contract tot 2028', aldus de Duitser.

Schumacher geeft Red Bull nog twee jaar

Mochten Newey en Verstappen inderdaad vertrekken, dan ziet Schumacher het somber in voor Red Bull. Ook voormalig teammanager en F1-journalist Peter Windsor deelt die mening. De Brit liet weten dat hij niet verwachtte dat Red Bull nog titels zou kunnen winnen zonder die twee grote namen. 'Ik geef Red Bull nog twee jaar, en als Horner blijft, dan zal het team wegzakken en heel middelmatig worden. Daar ben ik vrij zeker van', sluit Schumacher af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws