Ecclestone looft Verstappen en bekritiseert Mercedes-duo: 'Niet zo goed als hij zelf dacht' Formule 1
Formule 1

Ecclestone looft Verstappen en bekritiseert Mercedes-duo: 'Niet zo goed als hij zelf dacht'

Ecclestone looft Verstappen en bekritiseert Mercedes-duo: 'Niet zo goed als hij zelf dacht'

Bernie Ecclestone, de voormalige Formule 1-baas, heeft kritiek geleverd op Lewis Hamilton en George Russell. De 93-jarige Brit vindt dat beide coureurs niet aan de verwachtingen voldaan hebben, terwijl hij wel uitgebreid stilstond bij de klasse van Red Bull Racing en Max Verstappen.

Verstappen maakt al sinds 2016 deel uit van het Red Bull-team en heeft jarenlang moeten toezien hoe Mercedes er met alle hoofdprijzen vandoor wist te gaan. Inmiddels is een nieuwe periode van dominantie van het Oostenrijkse team gearriveerd. 'Ze hebben geduldig de Mercedes-dominantie van de afgelopen jaren doorstaan, en hebben elke zwakte aangepakt, waardoor ze nu het beste team hebben, het beste ontwerp, de beste auto, en de beste coureur. Ze hebben uitstekend werk geleverd', zo wordt Ecclestone geciteerd door Motorsport-Magazin.

Verstappen top, Mercedes flop

Ecclestone is van mening dat Red Bull hierbij enigszins in het zadel geholpen werd door het falen van de concurrentie. 'Bij Lewis Hamilton is het beste er een beetje vanaf, en George Russell was ook niet zo goed als hij over zichzelf dacht', luidt de kritiek op het rijdersduo van Mercedes. 'Toch hadden ze niet zo'n zwaar verlies moeten lijden als het geval was.' Mercedes bleef voor het eerst sinds 2011 zonder overwinning, maar pakte wel de tweede plek in het constructeurskampioenschap, weliswaar met minder dan de helft van het puntentotaal van Red Bull.

Hoewel Ecclestone het gehele Red Bull-team prijst, denkt hij dat de sleutel toch vooral bij Verstappen ligt, en dat de Nederlander in de W14 veel meer had kunnen bereiken. 'Max is op het moment de maatstaf op elk gebied. Je kan hem ook in een McLaren zetten, en waarschijnlijk ook wel in een Ferrari of een Mercedes, en dan wint hij ook nog', meent Ecclestone.

Als het over de uitdagers van Verstappen voor 2024 gaat, ziet Ecclestone het meeste talent in Charles Leclerc, Lando Norris, Oscar Piastri, en George Russell. 'Degene waar ik dan het meest van onder de indruk ben, is Oscar Piastri, die jonge Australiër van nog maar 22 jaar oud. Dat wordt ooit een wereldkampioen', voorspelt de 93-jarige. Piastri werd al kampioen in de Formule 3 en de Formule 2, en won in zijn debuutseizoen al de sprintrace van Qatar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws