Haas tempert verwachtingen ondanks 'duidelijke stap': 'Zo laat van concept veranderd' Formule 1
Formule 1

Haas tempert verwachtingen ondanks 'duidelijke stap': 'Zo laat van concept veranderd'

Haas tempert verwachtingen ondanks 'duidelijke stap': 'Zo laat van concept veranderd'

Ayao Komatsu, de nieuwe teambaas van Haas na het ontslag van Guenther Steiner, heeft aangegeven dat de Amerikaanse twee shakedowns heeft gepland voor de testdagen in Bahrein. De teambaas wil een nieuwe weg inslaan met Haas, maar het is volgens Komatsu wel belangrijk geduldig te blijven. Hij verwacht immers niet dat het team tijdens de Grand Prix van Bahrein direct competitief zal zijn. Haas is in zijn ogen dan ook te laat begonnen met de conceptwijziging voor 2024.

Komatsu gaat een spannende tijd tegemoet. De Japanner zal dit jaar voor het eerst aan het roer staan van het team van Haas, maar dat zal een lastige klus worden. Na 2018 begon de neerwaartse spiraal van de Amerikaanse renstal, ondanks dat er in 2022 nog wat positieve resultaten werden geboekt. Vorig jaar eindigde Haas, net zoals in 2021, op de laatste plaats in het constructeurskampioenschap. Dat kostte Steiner uiteindelijk de kop.

Komatsu wil als teambaas van Haas natuurlijk goed aan het seizoen beginnen. Daarom pakt de nieuwe teambaas het ook direct anders aan bij de Amerikaanse renstal, door nog voor de testdagen wat kilometers te maken met de nieuwe bolide. 'Op 11 februari hebben we een shakedown op Silverstone en twee dagen voordat de officiële testdagen beginnen, zullen we nog een shakedown doen in Bahrein. Dan gaan we de officiële testdagen tegemoet', wordt de Japanner geciteerd door Motorsport.com.

Het is echter nog maar de vraag of Haas gelijk mee zal doen om de punten. Komatsu probeert in deze fase vooral realistisch te blijven over de kansen van het team. 'De auto voor 2024 is een duidelijke stap, maar of het goed genoeg is om mee te beginnen ten opzichte van de concurrentie? Ik denk het niet, want we begonnen laat. We zijn zo laat van concept veranderd en door het updatepakket in Austin hebben we onze middelen een klein beetje verlegd.'

Komatsu wil goede teamharmonie zien bij Haas

De coureurs, Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg hekelden het feit dat er weinig updates gedaan werden door het team. Gene Haas noemde het seizoen uiteindelijk beschamend, maar het is volgens Komatsu belangrijk niet te negatief te zijn. 'Het is niet de fout van onze ingenieurs, van onze jongens: het zijn goede mensen. We zijn een klein team, we kunnen dat soort interne problemen dus niet gebruiken. We moeten als één team verder, anders maken we geen schijn van kans', aldus de nieuwe teambaas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws