Pérez uitzinnig na tweede zege: 'Ik had het kampioenschap al moeten leiden' Formule 1
Formule 1

Pérez uitzinnig na tweede zege: 'Ik had het kampioenschap al moeten leiden'

Pérez uitzinnig na tweede zege: 'Ik had het kampioenschap al moeten leiden'

Sergio Pérez is van mening dat hij na de Grand Prix van Azerbeidzjan al de leiding in het kampioenschap had moeten pakken. De coureur van Red Bull Racing pakte de volle buit in Bakoe na een gevecht met teamgenoot Max Verstappen. De Mexicaan is tevreden met zijn race en ziet dat hij dit seizoen veel kans maakt op de titel. Bovendien denkt Pérez denkt hij de race hoe dan ook had gewonnen, ook zonder de crash van Nyck de Vries.

Pérez boekte in Azerbeidzjan zijn tweede zege van het seizoen. Hierdoor is het gat naar Verstappen nog maar zes punten. 'Ongelooflijk. Het was een geweldig weekend en ik ben heel erg blij. Ik kan niet veel meer zeggen dan dat', geeft de Mexicaan aan bij Viaplay. Hierdoor bevestigde de coureur de titel die hij bij het team heeft. 'Ze vinden het mooi om mij de koning van de straten te noemen. De manier waarop we de race uitvoerden was gewoon perfect.'

Een safetycar zorgde dat Pérez de leiding kon pakken, maar hij ziet het niet als mazzel 'We hadden de snelste auto op de baan. Zonder de safetycar had ik de race ook gewonnen.' Het gevoel is nu dan ook dat hij echt het gevecht aan kan gaan met Verstappen in de strijd om de wereldtitel. Naar eigen zeggen hadden de verhoudingen al anders moeten zijn. 'Dat voel ik zeker. Ik had het kampioenschap moeten leiden als ik geen problemen had in Melbourne. We zitten zeker in het gevecht.'

Pérez: 'Relatie tussen mijzelf en Verstappen is goed'

Red Bull heeft tot nu toe de eerste vier races van het seizoen weten te winnen. Pérez verloor vooral punten tijdens de Grand Prix van Australië en kan nu gaan jagen op Verstappen. De Nederlander probeerde ook al op zijn teamgenoot te jagen in Azerbeidzjan. 'Ik ken Max en hoe hij je pusht om sneller te gaan. Het was vanaf het begin een echte strijd tussen ons. Het was eigenlijk een race tussen ons van begin tot eind. De relatie tussen mijzelf en Max is goed. We zijn vrij gelijkwaardig', concludeert Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws