Pérez kan ook op 'gewone circuits' winnen: 'Als ik het in Bakoe kan, kan ik het overal' Formule 1
Formule 1

Pérez kan ook op 'gewone circuits' winnen: 'Als ik het in Bakoe kan, kan ik het overal'

Pérez kan ook op 'gewone circuits' winnen: 'Als ik het in Bakoe kan, kan ik het overal'

Sergio Pérez benadrukt dat hij niet alleen goed is op stratencircuits, maar ook op gewone circuits. Christian Horner had onlangs aangegeven dat de overwinning van Pérez schitterend was, maar hij het nu maar eens moest gaan herhalen op 'normale circuits'. Pérez is ervan overtuigd dat als hij het in Bakoe kan waarmaken, dat hij dat overal kan.

Het is opvallend dat de Mexicaan zich bijzonder goed voelt in de nauwe straten van Singapore, Monaco en in Bakoe. De Red Bull Racing-coureur won onlangs die Grands Prix en lijkt enorm veel zelfvertrouwen te hebben op stratencircuits. Tijdens het weekend in Bakoe was dat ook te zien. Horner kaartte daarbij wel aan dat het ook belangrijk is dat de Mexicaan op andere circuits ook wint, want de meerderheid van de kalender bestaat uit gewone circuits. 'De manier waarop ik in Bakoe won, puur op snelheid, dan maakt het niet uit wat voor circuit het is. Als ik het in Bakoe kan, kan ik het overal', zegt Pérez, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'De reden dat ik goed ben op dat soort circuits, is omdat ik nu veel meer in staat ben om met de bolide te spelen. Dat kon ik voorheen minder. Ik zie dus geen reden waarom ik op een ander circuit niet hetzelfde kan uitvoeren', zegt de Mexicaan. 'Op stratencircuits moet je sterk zijn in de race, want je komt niet weg met een foutje. Dat is op een normaal circuit niet zo. En wellicht heb ik op de racedag wat meer zelfvertrouwen dan anderen', licht de 33-jarige toe. Op de zaterdag van het raceweekend in Bakoe eiste Pérez de Sprint-overwinning al op, en op de zondag was hij niet te stoppen. Ook die dag pakte hij de zege.

Pérez heeft alleen nog maar gewonnen op stratencircuits

Sinds Pérez bij Red Bull rijdt, heeft hij nog niet op 'normale circuits' gewonnen. Een derde van de 2023 kalender bestaat uit stratencircuits: Jeddah, Albert Park, Baku City Circuit, Miami, Monaco, Singapore, en Las Vegas. Alsnog bestaat dan het merendeel van de kalender uit gewone circuits. Tijdens het aankomende raceweekend in Miami wordt er dus ook weer gereden op een stratencircuit. Het is nog even afwachten wat Pérez ervan gaat maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws