Steiner ziet geschiedenis zich herhalen: 'Lijkt erop dat hij de juiste keuze gemaakt heeft' Opinie
Opinie

Steiner ziet geschiedenis zich herhalen: 'Lijkt erop dat hij de juiste keuze gemaakt heeft'

Steiner ziet geschiedenis zich herhalen: 'Lijkt erop dat hij de juiste keuze gemaakt heeft'

Lewis Hamilton kent in 2024 nog geen vliegende start met de W15, maar weet nu al dat hij komend seizoen in een Ferrari mag plaatsnemen. Günther Steiner, bekend als voormalig teambaas van Haas en nu actief als teambaas, ziet parallelen met het vertrek van Hamilton bij McLaren, aan het einde van 2012.

'Het lijkt erop dat hij de juiste keuze gemaakt heeft', zegt Steiner, in gesprek met het Britse Sky Sports F1. Mercedes maakte de slechtste seizoenstart mee van het afgelopen decennium. De Duitse fabrikant heeft 26 punten gepakt, waarvan achttien op het conto van George Russell staan. Ferrari, dat in 2023 juist nog drie punten tekortkwam op Mercedes, is veel sterker van start gegaan, en staat na het succes uit Melbourne nog maar vier punten achter kampioen Red Bull Racing.

Steiner ziet inmiddels de voortekenen van wederom een goede transfer voor Hamilton. De Brit verkaste slechts één keer eerder naar een ander team. 'Hij nam ook al de juiste keuze toen hij McLaren voor Mercedes verliet, dus wie weet heeft hij het hier ook weer bij het juiste eind.' Ook die transfer, in 2013, vond één jaar voor een grote regelwijziging plaats, en bleek dus een schot in de roos te zijn.

Ferrari als laatste onderkomen

'Hamilton zit al elf jaar bij het team en heeft zes wereldtitels veroverd en goede relaties opgebouwd', vervolgt de voormalige teambaas van Haas. 'Hij is in de laatste fase van zijn carrière nu toe aan een nieuwe uitdaging. Het is natuurlijk mooi als je dan de kans krijgt om van Ferrari die laatste uitdaging te krijgen.' Hamilton heeft een tweejarig contract bij het Italiaanse team getekend, en zal in 2025 de strijd aan moeten gaan met Charles Leclerc.

Ferrari zelf pakte voor het laatst een coureurstitel in 2007, met Kimi Räikkönen. Sindsdien kwamen Fernando Alonso en Sebastian Vettel naar de Italiaanse renstal om daar een volgende wereldtitel te pakken, maar zij slaagden hier dus niet in. Of Hamilton bij Ferrari zal slagen, zal ten eerste afhangen van de interne strijd met Leclerc, en ook de 2026-regels spelen hierin een sleutelrol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws