Vasseur wil betere krachtbron bij Ferrari: 'Anders slecht begin van het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Vasseur wil betere krachtbron bij Ferrari: 'Anders slecht begin van het kampioenschap'

Vasseur wil betere krachtbron bij Ferrari: 'Anders slecht begin van het kampioenschap'

Frédéric Vasseur is van mening dat Ferrari dit seizoen geen ander doel mag hebben dan het wereldkampioenschap in de Formule 1. De nieuwe teambaas, die de plek van Mattia Binotto heeft overgenomen, wil de aanval openen op Max Verstappen en Red Bull Racing in de strijd om de kampioenschappen bij de coureurs en constructeurs.

'We kunnen als Ferrari geen andere doelen hebben dan winnen en de titels behalen', begint Vasseur in gesprek met Auto, Motor und Sport. 'Het team eindigde vorig jaar als tweede in beide kampioenschappen en de essentie van de autosport is om altijd beter te worden, dus we hebben geen andere keuze dan te winnen en dit jaar de titels te pakken.'

Ferrari focust op betrouwbaarheid

Daarvoor moet Ferrari sterker worden, met name op het gebied van de krachtbron, ziet Vasseur. 'Onze prioriteit is betrouwbaarheid, omdat dat is wat je op dit moment van het seizoen moet hebben. Als je geen betrouwbaarheid hebt, kun je deze drie dagen van de testdagen niet goed doorlopen en begin je het kampioenschap met een slechte start.'

'We hebben de kilometers kunnen maken die we moesten afleggen op de testbank en we zijn allemaal optimistisch', gaat Vasseur verder. 'Maar pas in Bahrein zullen we weten waar we staan wat betreft prestaties, met name van de motor. Die was de belangrijkste technische zwakte vorig jaar. Maar tot nu toe gaat alles goed', besluit de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws