Fallows noemt 'niet technisch arrogante' Newey als grote factor voor succes Red Bull Formule 1
Formule 1

Fallows noemt 'niet technisch arrogante' Newey als grote factor voor succes Red Bull

Fallows noemt 'niet technisch arrogante' Newey als grote factor voor succes Red Bull

De houding van Adrian Newey om niet 'technisch arrogant' te zijn, wordt door Dan Fallows genoemd als één van de belangrijkste eigenschappen die hem zo goed hebben gemaakt. Fallows noemde Newey al eerder 'een ontwerpgenie in de Formule 1' en dat onderbouwt hij nu bij Motorsport.com.

Dan Fallows, de nieuwe technisch directeur van Aston Martin, heeft Adrian Newey hoog zitten. Fallows heeft meerdere jaren nauw samengewerkt met Newey bij Red Bull Racing, en hij geeft aan dat hij van mening is dat Newey op dit moment functioneert op de top van zijn kunnen. Het grote succes van Red Bull is daarom mede te danken aan het 'ontwerpgenie', volgens Fallows.

Volgens Fallows haalt Newey zijn succes door zijn mindset, waarbij hij gelooft dat het onmogelijk is om de antwoorden voor alles te hebben. Hierdoor zou de Formule 1-ingenieur zo goed zijn in het aanpassen naar de turbulente sport van de Formule 1. 'Hij heeft een duidelijke manier van werken en weet precies hoe hij een auto moet ontwikkelen', zegt Fallows.

Fallows benoemt Newey's bewonderenswaardige karaktereigenschap

Het wegblijven van 'technische arrogantie' is ook een factor dat Newey zo goed maakt, meent Fallows. 'Hij staat altijd open voor verbetering en feedback, ongeacht waar die opmerkingen vandaan komen', geeft de Aston Martin-directeur aan, die deze karaktereigenschap mooi vindt. 'Ik probeer dit ook zelf te doen en stimuleer de mensen om mij heen om ook goed naar anderen te luisteren.'

Open staan voor (opbouwende) kritiek en feedback helpt het technische team om verder te komen, meent Fallows. 'Zelfs als je een duidelijke visie hebt van hoe iets is of hoort te zijn, kan het helpen om het soms van een ander perspectief te bekijken', vervolgt de Brit. 'Het is echt één van de sterke punten van Newey, en het is iets dat ik hopelijk door kan zetten bij mijn eigen werk.'

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws