'Verstappen kijkt met grote interesse naar de situatie tussen Hamilton en Mercedes' Opinie
Opinie

'Verstappen kijkt met grote interesse naar de situatie tussen Hamilton en Mercedes'

'Verstappen kijkt met grote interesse naar de situatie tussen Hamilton en Mercedes'

Bij The Race wordt er met nieuwsgierigheid gekeken naar de contractonderhandelingen van Lewis Hamilton. De Brit en zijn team, Mercedes, lijken het maar niet eens te kunnen worden over een deal voor 2021 en de jaren daarop. Volgens redacteur Scott Mitchell kunnen we langzaamaan wel concluderen dat er iets aan de hand is tussen de twee partijen en dat dit met name voor Max Verstappen zeer interessante gevolgen zou kunnen hebben.

'Dit is nu te lang gaande om te kunnen concluderen dat alles vlekkeloos verloopt', stelt Mitchell in zijn analyse over de wapenstilstand waar de twee partijen zich momenteel in bevinden. 'Wat wel zo is, is dat deze unieke patstelling een dergelijke vertraging wel toelaat. Beide partijen hebben namelijk geen alternatief.' Voor Mercedes ligt een alternatieve optie bij het terughalen van George Russell, die ze volgens Mitchell dan wel bij haar klantenteam weg zullen moeten kopen.

Voor Hamilton ligt het lastiger. De zevenvoudig wereldkampioen heeft op het Mercedes-stoeltje na geen enkele andere mogelijkheid om een competitieve bolide te besturen in 2021. De enige opties die hij serieus zou kunnen overwegen zijn Red Bull Racing en Ferrari. De twee concurrenten hebben de rijdersopstellingen voor volgend jaar echter al vastliggen. Een ander team zou zo'n grote stap terug zijn voor Hamilton dat het het overwegen vermoedelijk niet eens waard is.

'Interessant hoe Verstappen in dit plaatje past'

Mocht Mercedes geen overeenkomst bereiken met Hamilton, dan moeten ze zo snel mogelijk op zoek naar een plan voor de lange termijn. Valtteri Bottas, met voldoende ervaring, lijkt toch net dat killer instinct te missen en Russell, hoewel zijn invalbeurt in Sakhir uitmuntend was, is ook geen gegarandeerde wereldkampioen. Wie dat volgens Mitchell wel is, is Verstappen.

'Het wordt interessant om te zien hoe Max Verstappen in dit plaatje past, gezien het feit dat hij een van de coureurs is die de huidige rijdersmarkt vormt. Mercedes heeft al eerder achter hem aan gezeten en er zullen in zijn contract met Red Bull Racing, dat hij heeft tot eind 2023, ongetwijfeld ontsnappingsclausules zitten als Red Bull niet presteert', stelt Mitchell, die een overstap van de Nederlander naar de directe concurrent niet onmogelijk acht wanneer Hamilton zijn helm aan de wilgen hangt.

En dus verwacht Mitchell dat er in het Verstappen-kamp oplettend gekeken wordt naar de ontwikkelingen. 'Verstappen kijkt vast met grote interesse naar de situatie tussen Hamilton en Mercedes. Beeld je de situatie van Mercedes eens in. Die twijfelen nu aan of Hamilton nog door wil in de sport of niet. Met dat in gedachten is Verstappen de coureur die je zo snel mogelijk aan wil trekken. Hij kan namelijk meerdere wereldtitels winnen als hij het juiste materiaal toegewezen krijgt', concludeert de Formule 1-analist overtuigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws