Verstappen oogst lof bij F1-baas: 'Indrukwekkend om dat 56 ronden lang te doen' Opinie
Opinie

Verstappen oogst lof bij F1-baas: 'Indrukwekkend om dat 56 ronden lang te doen'

Verstappen oogst lof bij F1-baas: 'Indrukwekkend om dat 56 ronden lang te doen'

Volgens F1-baas Ross Brawn is Max Verstappen dé coureur van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander wist gedurende de race knap de aanvallen van Lewis Hamilton te pareren op ouder rubber. Daarom heeft Brawn enkel goede woorden over voor hem, hoewel het optreden van titelverdediger Hamilton ook zeker niet tegengevallen is.

'Tijdens deze race zaten de toeschouwers aan de buis vastgekluisterd', laat Brawn weten in zijn column Formula 1. 'Het draaide allemaal om het gat tussen de twee titelconcurrenten en de bandenstrategie. Het was heel lang onmogelijk om te zeggen wie de race zou gaan winnen.' Het strategische steekspel hield ook de insider de hele avond bezig.

Wat hij vooral indrukwekkend vond, was dat we een Grand Prix hebben gezien waarin twee coureurs op het scherpst van de snede reden, en dat zonder echte problemen gedaan hebben. 'Hamilton én Verstappen reden een foutloze race, dat is het fantastische aan dit kampioenschap. We hebben twee coureurs die ongenaakbaar presteren. Ik heb afgelopen weekend dan ook geen fout gezien van een van de twee.'

Verstappen de ster van Amerika

Als de voormalige teambaas van Ferrari een man of the match moet kiezen die er in Texas het meeste uitsprong, kiest hij toch voor de Limburger. 'Ik ga dan nét voor Verstappen, want hij kwam onder grote druk van Hamilton te staan', beargumenteert hij. 'Hij wist de Mercedes-coureur goed bij te houden in de eerste stint, na de leiding uit handen te geven in de eerste bocht.'

'Vanaf die tweede stint controleerde hij de race en lette hij op schitterende wijze op zijn banden. Zeer indrukwekkend om 56 ronden lang geen stap fout te zetten', concludeert Brawn, die met zijn eigen team, Brawn GP, eenmaal de wereldtitel wist te winnen. De Brit beseft dat het huidige F1-seizoen gedirigeerd wordt door twee grootmachten, in de vorm van Hamilton en Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws