Pastor Maldonado

Pastor Maldonado is een Venezolaanse racecoureur die vooral bekend is van zijn tijd in de Formule 1. Maldonado was 5 jaar lang actief in de koningsklasse van de autosport en heeft in die tijd een flinke reputatie opgebouwd als brokkenpiloot. In 2012 won Maldonado zijn eerste en laatste Grand Prix, wat tevens de laatste winpartij van Williams is. 

Williams en Lotus als thuisbasis

De inmiddels 35-jarige coureur begon zijn carrière net als veel andere talenten in de Formule Renault series, waar hij wisselend succesvol was. Hierna reed Maldonado 4 jaar lang in de GP2 (het huidige Formule 2, red.), alvorens hij naar de Formule 1 vertrok. In 2011 begon hij zijn Formule 1-carrière bij Williams en in 2014 verkaste hij naar het team van Lotus, waar hij zijn laatste twee jaar doorbracht. 

In eerste instantie zou Maldonado in 2016 naast Jolyon Palmer bij Renault rijden, maar vlak voor het seizoen werd bekend dat hij de Formule 1 zou verlaten. Maldonado werd testcoureur bij Pirelli tot en met 2017 en op het moment focust hij zich op het WEC met Dragon Speed Racing.

Pastor Maldonado Nieuws