Alonso kan niet tippen aan het talent van Verstappen: 'Max is de ultieme racecoureur' Opinie
Opinie

Alonso kan niet tippen aan het talent van Verstappen: 'Max is de ultieme racecoureur'

Alonso kan niet tippen aan het talent van Verstappen: 'Max is de ultieme racecoureur'

De twee uitblinkers van het huidige seizoen zijn zonder twijfel Max Verstappen en Fernando Alonso. Waar Verstappen in zijn dominante RB19 elke race minimaal als tweede wist te eindigen, heeft Alonso dit seizoen al zes podiumplekken gepakt en al meer dan drie keer zoveel punten verzameld als teamgenoot Lance Stroll. Toch denkt analist Peter Windsor dat Alonso niet aan het niveau van Verstappen kan tippen.

Windsor beantwoordde in een YouTube-video een vraag over de twee coureurs, waarin Windsor naar zijn mening wordt gevraagd naar wie hij als favoriet ziet als Alonso en Verstappen over hetzelfde materiaal beschikken. 'Ik kwam Pastor Maldonado in Monaco tegen, en toen moest ik terugdenken aan Alonso in de Grand Prix van Spanje in 2012. Hij reed in een Ferrari, en Pastor (Maldonado, red.) blies hem omver! Het is interessant dat hij dat deed', zo lijkt Windsor niet bepaald een hoge pet op te hebben van de Spanjaard.

De voormalige teammanager wijst er vervolgens op dat er momenteel absoluut geen sprake is van gelijke middelen. 'Als Verstappen de end plate van zijn voorvleugel is kwijtgeraakt en op 52 ronden oude mediumbanden rijdt en Alonso op drie ronden oude mediumbanden rijdt en zijn auto compleet in orde is, dan zouden ze gelijke middelen hebben', zegt Windsor, die zelf ook toegeeft dat hij enigszins overdrijft over hoe dominant de RB19 is.

Alonso als zondagsrijder

De Aston Martin-coureur staat niet zozeer bekend als een kwalificatiebeest, maar komt vaak op de zondagen bovendrijven, ziet ook Windsor. 'We hebben allemaal dit correcte beeld van Fernando (Alonso, red.) dat hij een geweldige racecoureur is. Met andere woorden, hij doet er een schepje bovenop op de zondagen en hij haalt er altijd alles uit wat eruit te halen valt. Alles gebeurt altijd om hem heen en hij heeft altijd de controle over de auto en alles ziet er vloeiend uit. Maar of hij de beste inhaler is, of de beste wiel-aan-wiel-coureur?' vraagt Windsor zich af.

Hoewel Alonso op complimenten mag rekenen, kan hij niet tippen aan het talent van Verstappen, meent Windsor: 'Fernando is heel goed op de zondagen, en hij krijgt de auto hoe dan ook tot aan de eindstreep, en hij is heel consistent. Hij houdt altijd tien tot twintig procent hersencapaciteit over om na te denken over de strategie en over te banden. Daar is hij briljant in. Als je echter naar het racen zelf gaat kijken, kom ik weer terug bij de Maldonado-Alonso-situatie in Barcelona, en dan kan ik niet zien hoe hij beter racet dan Max Verstappen. Sorry, maar ik zie het gewoon niet. Ik denk dat Max de ultieme racecoureur is, en daarnaast ook de ultieme coureur als het aankomt op het kort aansnijden van de bochten. Ik denk dat hij Fernando wel kan hebben', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws