Verbazing bij geplaagd Ferrari: 'Vierde en vijfde startplek een klein wonder' Formule 1
Formule 1

Verbazing bij geplaagd Ferrari: 'Vierde en vijfde startplek een klein wonder'

Verbazing bij geplaagd Ferrari: 'Vierde en vijfde startplek een klein wonder'

Bij Ferrari heerst alom verbazing over het goede kwalificatieresultaat van het team, zeker omdat de eerste trainingen bij de Italiaanse renstal niet bepaald vlekkeloos verliepen. Verantwoordelijke Laurent Mekies spreekt van een wederopstanding van het team gedurende het weekend en ziet hard werken beloond worden met een mooie vierde en vijfde plek op de startgrid.

'Eigenlijk wisten we van te voren dat dit circuit niet bepaald bestemd was voor onze auto', trapt Mekies af in een persbericht van het team. Zeker vergeleken met McLaren dachten we dat we de strijd in de kwalificatie zouden verliezen. Daarnaast maakten alle hobbels het samenstellen van de set-up niet gemakkelijk. Desondanks hebben we keihard gewerkt, waardoor we alles uit de SF21 konden halen, waardoor we vanaf P4 en P5 mogen starten in de race. Eerlijk gezegd komt het resultaat als een verrassing, we hebben het echt verrassend goed gedaan.'

Volgens Mekies zal de strategie allesbepalend zijn voor een goed resultaat in de race. 'Het kunnen echt bizarre omstandigheden worden. De temperaturen zullen zondag erg hoog liggen, waarbij er ook sprake is van ontzettend veel bandendegradatie. Uiteindelijk is het kwalificatieresultaat dan ook relatief, in die zin, dat er nog veel kan gebeuren in de race. Er zijn veel Ferrari-fans in Austin, dus we willen hen natuurlijk trakteren op iets moois.

Leclerc was nog aan het 'trainen' in Q1

Coureur Charles Leclerc lijkt haast net zo verbaasd als teambaas Mekies. 'We begonnen het raceweekend met veel complicaties en ook de derde training ging nog niet zo lekker. Ik had vooral moeite met de achterkant van de auto en ik voelde me niet comfortabel. We voerden daarom voorafgaand aan de kwalificatie flink wat wijzigingen door en zelfs tijdens Q1 hebben we aspecten veranderd, daardoor wilde ik ook flink wat ronden rijden om zo een beter gevoel te krijgen in de auto. Uiteindelijk heeft dit allemaal geleid tot een snelle auto in Q2 en Q3 en een vierde startpositie is dan ook echt geweldig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws