Stille revolutie bij Ferrari bijna voltooid: Nieuwe 'DMG' simulator klaar voor gebruik Formule 1
Formule 1

Stille revolutie bij Ferrari bijna voltooid: Nieuwe 'DMG' simulator klaar voor gebruik

Stille revolutie bij Ferrari bijna voltooid: Nieuwe 'DMG' simulator klaar voor gebruik

Bij Ferrari heeft men de afgelopen maanden, al dan niet jaren, gewerkt aan een nieuwe simulator. Bijna elk Formule 1-team heeft een geavanceerde simulator om de circuits te verkennen en vooral te werken aan de ontwikkeling en set-up van de auto's, maar bij Ferrari gaat men nu een nieuw tijdperk in met een technische en futuristische innovatie.

In het Italiaanse Maranello is hard gewerkt om een DMG (Dynisma Motion Generator) simulator te bouwen. Het nieuwe systeem zou volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com moeten zorgen voor een nog realistischere connectie tussen de simulator en de data en configuraties van de échte Formule 1-auto's, waarmee de bolides dus nog beter kunnen worden afgesteld. Het team hoopt met het nieuwe foefje veel tijd te winnen ten opzichte van haar concurrenten en dus kan de simulator een nieuwe weg inslaan naar de top.

De nieuwe DMG had eigenlijk al veel eerder moeten worden geïntroduceerd, maar het is geen geheim dat de wereldwijde coronapandemie roet in het eten heeft gegooid. De bouw en ontwikkeling van de simulator was een langdurig proces met veel hordes, stelt teambaas Mattia Binotto. De Italiaan stelt dat de simulator niet 'slechts' een kopie is van de soft- en hardware bij Red Bull en Mercedes, maar dat men echt een stap verder wilde gaan.

Nieuwe simulator binnen enkele weken in gebruik

'Het gaat nu de goede kant op en de simulator is bijna gereed voor gebruik', zegt Binotto. 'We ronden nu de boel af en de verwachting is dat we tussen nu en het einde van het huidige seizoen de simulator kunnen gaan inzetten. Daarmee willen we de simulator dus volop in gaan zetten voor de ontwikkeling van de 2022-auto, dat wordt echt heel belangrijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws