F2 en F3 in Bahrein | Oppermachtige Pourchaire met onbedreigde zege, rookies zorgen voor spektakel F2 & F3
F2 & F3

F2 en F3 in Bahrein | Oppermachtige Pourchaire met onbedreigde zege, rookies zorgen voor spektakel

F2 en F3 in Bahrein | Oppermachtige Pourchaire met onbedreigde zege, rookies zorgen voor spektakel

Naast de Formule 1 zijn bij de Grand Prix van Bahrein ook de Formule 2 en Formule 3 aanwezig voor het eerste raceweekend van het seizoen 2023. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen op het Bahrain International Circuit.

F2: Oppermachtige Pourchaire met onbedreigde zege, rookies zorgen voor spektakel

Théo Pourchaire heeft zijn poleposition om kunnen zetten in een zege. De ART-coureur wist met overmacht te winnen op het Bahrain International Circuit, aangezien hij ruim negentien seconden voorsprong had op Ralph Boschung, die eerder nog de sprintrace wist te winnen. De Zwitser kon het bandenvoordeel in de eerste stint niet verzilveren en moest daardoor genoegen nemen met een tweede plek. Zane Maloney was onderdeel van het spektakel in het middenveld, maar pakte uiteindelijk nog een podium.

In het middenveld zorgden de rookies voor een hoop actie. Oliver Bearman had meerdere Red Bull Racing-junioren in zijn nek hijgen die hij allemaal achter zich moest zien te houden. Maloney was de eerste met een succesvolle actie, maar na een fout van de Brit gingen ook de andere Red Bull-junioren aan hem voorbij. Richard Verschoor kon in de laatste fase ook flink profiteren van het bandenvoordeel. De Nederlander was in de eerste ronde nog betrokken bij een incident, maar wist op te klimmen naar een vijfde plek.

F3: Mini komt als eerste over de streep, maar moet door tijdstraf zege laten aan Bortoleto

Gabriel Bortoleto heeft de eerste Formule 3-feature race van het seizoen weten te winnen. De coureur van Trident vertrok vanaf de tweede plek achter Gabriele Mini. De Italiaan kende echter geen goede start en viel terug naar de derde plek. Uiteindelijk klom hij naar de tweede plek na een gevecht met Grégoire Saucy. Toen de safety car naar buiten kwam nadat een Van Amersfoort-auto was stilgevallen, kwam Mini weer dichter bij Bortoleto.

Tegelijkertijd kreeg Mini echter te horen dat hij een tijdstraf had van vijf seconden. Tijdens de startprocedure was er wat misgegaan en dat werd bestraft door de wedstrijdleiding. Bij de herstart had Mini echter al snel alles hersteld door de eerste plek weer over te nemen. De coureur uit de Alpine-academie probeerde het gat naar Bortoleto te vergroten, maar dat ging moeizaam. Toen de safety car in de laatste twee ronden naar buiten kwam na een incident van Tommy Smith, viel de droom van Mini in duigen. De coureur zakte uiteindelijk terug naar P8. Oliver Goethe en Dino Beganovic maakte uiteindelijk de top-drie compleet.

F2: Dominante Boschung boekt eerste Formule 2-zege in zinderende openingsrace

Ralph Boschung heeft voor de eerste keer gewonnen in de Formule 2. De Zwitserse Campos Racing-coureur begon vanaf poleposition en stond de leiding op geen enkel moment af. Achter hem gebeurde van alles, waardoor hij dominant aan de leiding bleef tot en met het einde van de sprint- en openingsrace in Bahrein. Het leidde tot zijn eerste zege in 96 wedstrijden.

Red Bull Racing-junior en MP Motorsport-coureur Dennis Hauger werd tweede nadat hij in de slotfase voorbijging aan Théo Pourchaire, Ayumu Iwasa en uiteindelijk Victor Martins, die nog wel derde werd. Richard Verschoor, rijdend voor Van Amersfoort Racing viel in de laatste ronden van de race nog uit nadat hij eerder al buiten de top tien was gevallen.

F3: Martí verschalkt Colapinto voor eerste Formule 3-sprintzege

Josep Maria Martí heeft de sprintrace in Bahrein weten te winnen. De Spanjaard wist Williams-protegé Franco Colapinto te verschalken in de veertiende ronde van de race en reed daarna enigszins comfortabel naar de overwinning. Het is de eerste (sprint)zege van de Campos-coureur in de opstapklasse. Achter Martí en Colapinto is Van Amersfoort Racing-coureur Caio Collet als derde geëindigd.

Het grootste deel van de sprintrace werd achter de safety car verreden. Zo viel Rafael Villagómez uit nadat hij zichzelf uitschakelde Gabriel Bortoleto in de openingsfase van de race. Dat leverde een safety car-fase op, die al snel werd opgevolgd door nog een neutralisatie. Na de eerste herstart gebeurde er in het middenveld nog enkele kleine incidenten verspreid over de hele baan.

F2: Dominante Pourchaire grijpt pole, Verschoor knap derde

Theo Pourchaire is het seizoen uitstekend begonnen. Er stond tijdens de kwalificatie van de Formule 2 geen maat op de Fransman van ART Grand Prix. Pourchaire was met een 1:40.903 maar liefst zeven tienden sneller dan zijn stalgenoot Victor Martins. Richard Verschoor kwam eveneens sterk uit de startblokken. Achter het ART-duo reed de coureur, die dit jaar uitkomt voor Van Amersfoort Racing, de derde tijd.

F3: Alpine-junior Mini pakt pole in debuutweekend Formule 3

Gabriele Mini heeft in zijn debuutweekend in de Formule 3 meteen poleposition gepakt voor de hoofdrace. De Franse Alpine-junior van Hitech was met een 1:47,055 Gabriel Bortoleto van Trident te snel af. Grégoire Saucy (ART) completeert de top drie. Voor de hoofdrace van zaterdag is het Franco Colapinto die vanaf poleposition begint. De MP Motorsport-coureur kwalificeerde als twaalfde, maar de top twaalf van de kwalificatiesessie wordt omgekeerd voor de sprintrace.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws