Is dit binnenkort de langverwachte vrouwelijke F1-coureur? F2 & F3
F2 & F3

Is dit binnenkort de langverwachte vrouwelijke F1-coureur?

Is dit binnenkort de langverwachte vrouwelijke F1-coureur?

Jamie Chadwick hoopt dat het geluk haar toelacht nadat ze flinke financiële steun heeft gekregen om de Formule 1 te bereiken. De Britse coureur heeft getekend bij het Italiaanse team Prema op aandringen van David Dicker, baas van Rodin Cars.

Tegenover BBC heeft Chadwick laten weten dat deze kans een droom is die uitkomt. De 22-jarige racer hoopt in 2023 of 2024 mee te mogen racen in de Formule 1. Vanaf augustus zal Chadwick eerst haar opwachting maken in regionale Formule 3-races.

'Het is oprecht een droom die uitkomt', vertelt Chadwick. 'Als ik een kleiner budget had, kon ik niet racen met een topteam als Prema. Dan zou ik niet optimaal presteren en de kans niet hebben om te laten zien dat ik in de F1 thuishoor.'

Dicker ontdekte Chadwick

De kans die Chadwick krijgt heeft ze te danken aan Dicker. De baas van Rodin Cars zag hoe de 22-jarige een wagen van Rodin testte in Nieuw-Zeeland en was onder de indruk. Dicker: 'We gaan met haar voor een aanpak van lange termijn en steunen haar volledig terwijl ze een steeds hoger niveau bereikt.'

Prema, één van de meest succesvolle teams in de lagere klasse, is verantwoordelijk voor een aantal topcoureurs in de huidige Formule 1. Zo werd Ferrari-coureur Charles Leclerc door Prema ontdekt. Chadwick zelf heeft dan ook onwijs veel zin in het avontuur. 'Het is onwijs spannend om deze kans te krijgen met Prema', aldus de 22-jarige.' (Foto: Williams F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws