Sargeant niet bezig met mogelijk F1-stoeltje: 'Focus me volledig op F2' F2 & F3
F2 & F3

Sargeant niet bezig met mogelijk F1-stoeltje: 'Focus me volledig op F2'

Sargeant niet bezig met mogelijk F1-stoeltje: 'Focus me volledig op F2'

Logan Sargeant is nog niet bezig met een mogelijk zitje bij het team van Williams in 2023. De Formule 2-coureur wordt genoemd als vervanger van Nicholas Latifi, wiens positie bij het team steeds wankeler wordt. Toch weet Sargeant dat hij hard moet blijven werken in de Formule 2 om het stoeltje daadwerkelijk te kunnen bemachtigen. Momenteel staat de coureur derde in het kampioenschap en heeft hij in ieder geval uitzicht om zijn Super License te halen.

Sargeant is onderdeel van de Williams-academie en Jost Capito heeft aangegeven dat hij gecharmeerd is van de jonge rijder. De Formule 2-coureur wordt, naast onder andere Nyck de Vries, genoemd als mogelijke vervanger van Latifi, die momenteel ondermaats presteert bij Williams. Dit jaar mag Sargeant tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten plaatsnemen in de Williams-bolide voor de eerste vrije training. Alleen het behalen van zijn Super License lijkt nog in de weg te staan van een zitje bij de Britse renstal.

Over een contract bij het team van Williams wil de Amerikaan nog niet al te veel loslaten. 'Je weet het nooit', begint Sargeant bij RACER. Momenteel is de coureur van Carlin absoluut niet bezig met een mogelijk zitje in de Formule 1. 'Ik focus me nu volledig op het presteren in de Formule 2. Als de resultaten niet goed zijn dan wordt alles een stuk moeilijker. Ik moet volledig geconcentreerd zijn voor de aankomende triple header.'

Sargeant: 'Je kan niet verslappen op dit niveau'

Momenteel staat Sargeant op de derde plek in het kampioenschap met 61 punten achter leider Felipe Drugovich. De coureur heeft al twee hoofdraces weten te winnen en die vorm wil hij herpakken in de tweede seizoenshelft. 'Je kan absoluut niet verslappen op dit niveau. Ik moet nu gewoon mijn best doen om meer polepositions te pakken en sterke feature races te rijden. Dat is al het gehele seizoen mijn doel, maar nu al helemaal nadat ik heb laten zien dat ik het kan en ik zie niet in waarom ik het niet nog een keer kan doen', aldus Sargeant.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws