Audi laat niks los over F1-intrede; Marko geheimzinnig over Porsche-samenwerking Formule 1
Formule 1

Audi laat niks los over F1-intrede; Marko geheimzinnig over Porsche-samenwerking

Audi laat niks los over F1-intrede; Marko geheimzinnig over Porsche-samenwerking

Audi wil nog niks kwijt over een intrede in de Formule 1. De Duitse autofabrikant wordt samen met Porsche genoemd als nieuwkomer in de koningsklasse van de autosport, nadat de motorreglementen van het 2026-seizoen zijn bevestigd. Audi zal hoogstwaarschijnlijk Sauber overnemen, terwijl Porsche samen gaat werken met het team van Red Bull Racing. Toch wil Helmut Marko de komst van de autofabrikant zeker nog niet bevestigen.

Al sinds 2021 is het duidelijk dat de Volkswagen Group onderdeel wil zijn van de Formule 1. Audi en Porsche zijn naar voren geschoven als namen die vanaf 2026 zouden deelnemen aan de sport. Voor dat jaar staat er immers een reglementswijziging op de planning. Deze nieuwe reglementen moesten eerst wel voldoen aan enkele eisen van de Volkswagen Group, voordat Audi en Porsche hun intrede wereldkundig zouden maken.

De reglementen zijn afgelopen week bevestigd, maar over een intrede wil Audi zeker nog niet spreken. 'We gaan niet in op geruchten', vertelt een woordvoerder van de autofabrikant tegenover de Deutsche Presse Agentur. Wel laat de woordvoerder los dat de autofabrikant zich kan vinden in de reglementen die zijn vastgesteld voor het 2026-seizoen. 'We ontvangen de voorgestelde veranderingen van de regels met open armen. Verdere details over een mogelijke intrede in de Formule 1 zullen later volgen.'

Ook Marko houdt zijn lippen stevig op elkaar

Dat Red Bull en Porsche een samenwerking aangaan vanaf 2026 is momenteel het slechtst bewaarde geheim in de Formule 1. De twee partijen wilden al gedurende het Grand Prix-weekend in Oostenrijk hun samenwerking wereldkundig maken, maar ze moesten nog wachten op de definitieve regels voor het 2026-seizoen. Nu deze reglementen vaststaan, wil Marko alsnog niks loslaten. 'Er is nog helemaal niks ondertekend. Pas wanneer iedereen aan het altaar ja heeft gezegd, kan de deal beklonken worden', aldus een geheimzinnige Red Bull-adviseur bij F1-Insider.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws