Live 19.40u | Van der Garde in extremis naar P2, Van Berlo wint in LMP2-klasse Algemeen
Algemeen

Live 19.40u | Van der Garde in extremis naar P2, Van Berlo wint in LMP2-klasse

Live 19.40u | Van der Garde in extremis naar P2, Van Berlo wint in LMP2-klasse

Dit weekend wordt de 24 uur van Daytona verreden, waarin we meerdere Nederlanders in actie zullen zien komen. Onder andere Tijmen van der Helm, Renger van der Zande, Rinus van Kalmthout en Giedo van der Garde nemen deel aan deze endurancerace. De 24 uur zal op zaterdag om 19.30 uur Nederlandse tijd van start gaan en op zondag om diezelfde tijd eindigen.

Eén van de teams waarop onze ogen voornamelijk gericht zullen zijn, is Racing Team Nederland. Tijdens de 24 Uur van Le Mans wist dat team vorig jaar nog een tweede plaats te bemachtigen in de LMP2-klasse en een zestiende plek over het gehele klassement gezien. Ook tijdens de 24 uur van Daytona verschijnen ze weer in deze klasse. Onder andere Van Kalmthout en Van der Garde nemen plaats in die auto van Racing Team Nederland.

Wat te verwachten van de 24 uur van Daytona?

De 24 uur van Daytona zal verreden worden op de Daytona International Speedway. De banking bochten zullen daarin erg opvallen, die zijn tijdens de 24 uur van Le Mans bijvoorbeeld niet te zien. Ook krijgen de coureurs te maken met een ovaal circuit tijdens de endurance-wedstrijd. Niet elk deel daarvan zal gebruikt worden. De rijders zullen ook gebruik gaan maken van het binnenste gedeelte, waardoor er zowel lange rechte stukken als bochten te zien zijn.

In totaal zullen er 61 verschillende teams deelnemen aan de 24 uur van Daytona verdeeld over maar liefst vijf verschillende klassen: DPi (Daytona Prototype International, red.), LMP2, LMP3, GT Daytona en GTD Pro. Vorig jaar waren dat nog vijftig teams, in verband met de coronapandemie. Verder zal elke klasse dus een winnaar opleveren, waardoor we vijf verschillende winnaars zullen zien. De 24 uur van Daytona is grotendeels te volgen via dit liveblog.

Live | 24 uur van Daytona met Racing Team Nederland in actie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws