Correa: 'Dat Hubert het leven heeft gelaten is heel, heel verdrietig' F2 & F3
F2 & F3

Correa: 'Dat Hubert het leven heeft gelaten is heel, heel verdrietig'

Correa: 'Dat Hubert het leven heeft gelaten is heel, heel verdrietig'

Juan Manuel Correa is tegenover ESPN ingegaan op het ongeluk in de Formule 2 op Spa Francorchamps in 2019. De Ecuadoraanse-Amerikaan brak allebei zijn benen in het ongeluk, Formule 2-coureur Anthoine Hubert liet het leven in het tragische incident.

'Ik weet niet waarom ik niet buiten bewustzijn raakte, ik wilde op het moment niets liever dan dat, maar ik was de hele tijd bij bewustzijn', geeft de revaliderende Formule 2-coureur aan.

Het is niet de eerste keer dat Correa blessures overhield aan een crash: 'Wat ik vooral beangstigend vond was dat je doorgaans door de adrenaline de pijn niet voelt. Nu voelde ik een stekende pijn in mijn benen vanaf moment één, toen wist ik dat er iets mis was.'

'Ik dacht dat ik mijn rechter been kwijt zou raken, daar op het circuit. Ik had een enorme pijn, maar kon mijn benen niet bewegen omdat ze allebei gebroken waren', vervolgt de F2-rijder vanuit Miami waar hij de coronavirus-lockdown doorbrengt.

Correa krijgt hoogte van overlijden Hubert

Correa wist dat er meerdere mensen bij het incident betrokken waren en kon het nauwelijks geloven toen hem verteld werd dat de jonge Fransman het incident niet overleefd had: 'Het leek allemaal surrealistisch, alsof je een hele enge nachtmerrie hebt, maar nooit wakker kan worden.'

'Het feit dat Hubert het leven heeft gelaten is heel, heel verdrietig. Ongelooflijk. Onbewust wist ik eigenlijk al dat hij het nooit had kunnen overleven, maar ik kon de realiteit niet van hallucinaties onderscheiden', vervolgt hij. De reden dat hij hallucineerde was omdat hij een tijdje kunstmatig in coma gehouden werd.

Het revalidatieproces

Inmiddels zit Correa midden in het revalidatieproces. Recent postte de jonge coureur een video waarin te zien was dat hij zijn eerste stappen zette: 'Het vooruitzicht dat ik op een gegeven moment weer kan racen motiveert me.'

'Ik blijf daardoor een positieve blik houden op de wereld. Het maken van deze comeback is heel belangrijk voor mij', concludeert de Charouz-rijder via het Amerikaanse medium. (Foto: Sauber Junior Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws