F2 in Monaco | Drugovich houdt snellere Pourchaire achter zich en wint hoofdrace F2 & F3
F2 & F3

F2 in Monaco | Drugovich houdt snellere Pourchaire achter zich en wint hoofdrace

F2 in Monaco | Drugovich houdt snellere Pourchaire achter zich en wint hoofdrace

Naast de Formule 1 nemen ook met regelmaat juniorenklassen deel aan de raceweekenden. Het hoofdgerecht vormen deze subklassen niet, maar vermakelijk is het zeker, met Nederlandse teams in beide klassen en zelfs een Nederlandse coureur in de F2. F1Maximaal.nl houdt u middels het F2 in Monaco-topic op de hoogte van wat er in de juniorenklassen gebeurt.

Drugovich houdt snellere Pourchaire achter zich en wint hoofdrace

Felipe Drugovich heeft belangrijke punten gepakt als het gaat om het kampioenschap in de Formule 2. De rijder van MP Motorsport reed de gehele race vooraan, en een snellere Théo Pourchaire kon niks forceren bij Drugovich. Het is voor de Braziliaan zijn vierde overwinning dit seizoen, nadat de sprintrace uitliep tot een drama vanwege een verkeerd gegokte pitstop en later een uitvalbeurt.

Voor Liam Lawson en Roy Nissany is het een race om snel te vergeten, want beide coureurs moesten nog voor de start terug naar de pitstraat. Bij de start viel vooral Dennis Hauger op. De Prema-coureur kende een wereldstart en wist van de negende plek naar de vijfde plek te rijden. De race werd gekenmerkt door twee safety cars, waardoor ook Hauger zijn superstart enigszins zag verdwijnen.

Drugovich en Pourchaire moesten het aan het einde van de race met elkaar uitvechten, maar met weinig inhaalmogelijkheden en geen fouten bij Drugovich, moest de Fransman genoegen nemen met de tweede plek. Daarmee zal er ook niks veranderen in de huidige stand van de Formule 2, waarin Drugovich nog steeds aan de leiding gaat en Pourchaire in de achtervolging zit. Richard Verschoor eindigde de race als twaalfde.

Hauger wint sprintrace, Daruvala maakt feest compleet voor Prema

Dennis Hauger heeft namens Prema de overwinning weten te pakken in de sprintrace. Jake Hughes kende problemen vanaf pole, en dus kon Hauger die eerste plaats van hem overnemen. De Noor kon de race beheersen en wist Jehan Daruvala en Marcus Armstrong stevig achter zich te houden. Met de tweede plaats van Daruvala is het feest bij Prema helemaal compleet.

Felipe Drugovich gaat nog steeds aan de leiding in het klassement. De Braziliaan behaalde geen enkele punt in de sprintrace, doordat MP Motorsport besloot hem naar binnen te halen in de eerste ronde vanwege verwachtte regen. Drugovich werd op de regenbanden gezet, maar tot regen kwam het niet. Uiteindelijk moest hij ook opgeven. Richard Verschoor eindigde de sprintrace als dertiende.

MP Motorsport-rijder Drugovich vanaf pole na straffen voor Lawson en Iwasa

Niet Liam Lawson, maar Felipe Drugovich is degene die de hoofdrace van zondag op poleposition mag starten. De Braziliaan eindigde oorspronkelijk als derde in de A-groep, wat hem een startbewijs gaf voor de vijfde plek voor de race. Maar tijdens de kwalificatie negeerden zowel Lawson als Ayumu Iwasa de gele vlag, notabene veroorzaakt door Drugovich.

'Ik zag Drugovich pas vlak voor de lijn waar hij geparkeerd stond', zei Lawson na afloop van de kwalificatie tijdens de persconferentie tegenover onder meer F1Maximaal.nl. 'Omdat het een constante bocht naar rechts is, kon ik de auto pas zien toen ik er langsheen was. Naar mijn idee liet ik genoeg ruimte over. Ik wist gewoon niet dat hij daar stond, dan is het te laat.'

Red Bull-junior Lawson pakt voorlopig pole na kwalificatie met twee crashes

Liam Lawson heeft voorlopig poleposition weten te bemachtigen voor de race van zondag, door de snelste te zijn in de A-groep van de kwalificatie. Zijn snelste rondetijd zette hij alleen neer, toen er een gele vlag werd gezwaaid. Daarom wordt er nog naar zijn ronde gekeken. In de B-groep was Theo Pourchaire de snelste, en daardoor mag de Fransman de race van zondag vanaf de tweede plek beginnen.

Verder waren er nog enkele opmerkelijke momenten, met in beide groepen een crash. In de A-groep was het Felipe Drugovich die de muur raakte, maar met een vijfde startplek kan de Braziliaan nog enigszins tevreden zijn. In de B-groep zorgde Jake Hughes zelfs voor een rode vlag na een flinke klapper. De Brit kwam er goed vanaf, maar start de race wel als tiende. Richard Verschoor eindigde als laatste.

Voor de sprintrace van zaterdag heeft Hughes wel poleposition weten te pakken, door als vijfde te eindigen in de B-groep Doordat de Formule 2 een omgekeerd systeem handhaaft tijdens de sprintrace, zorgt het ervoor dat de oorspronkelijke top tien wordt omgekeerd. Daardoor zal Marcus Armstrong als negende starten, omdat de Nieuw-Zeelander in A-groep als vijfde was geïndigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws