'Advocaten McLaren en Audi in gesprek, Porsche ziet brood in Red Bull' Formule 1
Formule 1

'Advocaten McLaren en Audi in gesprek, Porsche ziet brood in Red Bull'

'Advocaten McLaren en Audi in gesprek, Porsche ziet brood in Red Bull'

CAR Magazine meldt dat de intrede van de Volkswagen Group in de Formule 1 zo goed als rond is. Het Duitse autoconcern wil met de merken Audi en Porsche de sport betreden, en wacht alleen nog op goedkeuring van de raad van bestuur van Volkswagen. Krijgen ze groen licht dan zal Audi samen gaan werken met McLaren, terwijl Red Bull steun krijgt van Porsche.

Het plan van Volkswagen is om de twee fabrikanten te verdelen over twee teams. Allereerst gaat Audi samenwerken met McLaren, als de berichtgeving van het medium klopt. Er komt immers niet vaak wat bij deze bron vandaan. Audi zou met de motorsportdivisie van McLaren in zee gaan, terwijl ze ook de automotive-tak van de Britse renstal overnemen.

Men heeft de waarde van de onderneming nog niet geschat, maar volgens CAR Magazine zijn er wel al advocaten in gesprek. Daarnaast wordt gesuggereerd dat de grootste stakeholders van McLaren, dat verlies draait, bereid zijn hun belang in het Formule 1-team en de bijbehorende autofabrikant te verkopen. Het lijkt er dus op dat Audi McLaren volledig in handen gaat krijgen.

'Red Bull met Porsche'

Daarnaast wordt gemeld dat Audi én Porsche motorleverancier zullen worden. Audi gaat zich, zoals gezegd, richten op het leveren van motoren aan McLaren. Porsche is naar verluidt in gesprek over een samenwerking met Red Bull. Wanneer de huidige periode van samenwerking met Honda afloopt, zou het Duitse automerk de motorafdeling van Red Bull kunnen leiden.

Mochten de partijen er niet uit komen dan heeft de Volkswagen Group volgens het medium nog alternatieven. Zo zou een samenwerking met Williams voor Audi nog een optie zijn, terwijl Porsche in Red Bulls zusterteam, AlphaTauri, een mooie alternatieve kandidaat ziet voor een samenwerking. Het wordt echter eerst nog afwachten of de topteams er uit komen met Volkswagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws