Williams kan Mercedes-deal opofferen voor samenwerking met Volkswagen Formule 1
Formule 1

Williams kan Mercedes-deal opofferen voor samenwerking met Volkswagen

Williams kan Mercedes-deal opofferen voor samenwerking met Volkswagen

Williams is bereid om de samenwerking met Mercedes op te offeren als Volkswagen aanklopt. Dat suggereert teambaas Jost Capito in een interview met het Duitse Formel1. Daar geeft hij aan tevreden te zijn met de samenwerking met Mercedes, maar benadrukt hij dat een fabrieksmotor dusdanig aantrekkelijk is dat Williams zou overwegen het contract met Mercedes vroegtijdig te ontbinden.

'Het is voor elk team aantrekkelijk om een fabrieksmotor te krijgen. Wanneer de gelegenheid zich voordoet om in gesprek te gaan, dan doe je dat uiteraard', stelt de Duitser als gevraagd wordt naar een eventuele samenwerking met de Volkswagen Group. Ze zouden dus beslist geen 'nee' zeggen tegen een fabrieksmotor, mocht Porsche of Audi deze aan ze willen leveren.

Deze instelling doet niets af aan de deal die ze momenteel met Mercedes hebben, benadrukt de teambaas. 'Ik ben tevreden met de Mercedes-samenwerking.' In 2021 kwamen Mercedes en Williams met een aankondiging van een versterkte samenwerking. Vanaf 2022 zou Mercedes niet alleen motoren leveren aan het team uit Grove, maar ook assisteren in de ontwikkeling van andere onderdelen.

Capito loopt niet te hard van stapel

Wel houdt Capito nog een slag om de arm als hij het heeft over een deal met de Volkswagen Group, een partij waar hij al eerder voor werkte, overigens. 'Ze hebben nog niet officieel bevestigd dat ze toetreden tot de Formule 1. Zolang het management van Volkswagen geen beslissing genomen heeft om naar de F1 te komen, heeft het geen zin om met ze te praten.' Hij wil dus geen geruchten voeden, maar als Volkswagen zich meldt, staat Williams open voor een gesprek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws