Doornbos komt woorden te kort voor prestatie Verstappen: 'On-Nederlands groot sportsucces' Formule 1
Formule 1

Doornbos komt woorden te kort voor prestatie Verstappen: 'On-Nederlands groot sportsucces'

Doornbos komt woorden te kort voor prestatie Verstappen: 'On-Nederlands groot sportsucces'

Robert Doornbos heeft niets anders dan lovende woorden over voor Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing wist op zondag de Grand Prix van Mexico te winnen waardoor hij dit seizoen veertien zeges heeft weten te boeken. Hierdoor is de coureur de alleenheerser in het rijtje van meeste overwinningen in één seizoen. Doornbos zag dat Verstappen op het Autódromo Hermanos Rodríguez opnieuw volledig één was met zijn Red Bull-bolide.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend stond Verstappen nog gelijk met Sebastian Vettel en Michael Schumacher. Met zijn veertiende zege van het seizoen heeft hij dus het record als enige in handen. 'De kans is heel erg klein dat dit nog een keer gebeurt', zegt Doornbos bij Race Café. 'Het gaat niet vaak voorkomen dat iemand zo dominant is en met nog twee races te gaan dit record pakt. Hij kan gewoon op zestien overwinningen komen. Dan moet je maximaliseren en dat doet hij nu.'

Verstappen heeft zich in zijn Formule 1-carrière al in enkele mooie rijtjes geschaard. Doornbos kan nog herinneren dat een achttienjarige Verstappen zijn eerste zege wist te boeken tijdens de Grand Prix van Spanje. 'Ik kan me nog herinneren dat we de plafondplaten kapot sloegen na de eerste en tweede zege van Max. Ik ben blij dat we dat allang niet meer doen nu hij 34 overwinningen heeft. Het is gewoon een on-Nederlands groot internationaal sportsucces.'

Doornbos: 'Verstappen was echt een bandenfluisteraar'

Op het Autódromo Hermanos Rodríguez was de overwinning van Verstappen allesbehalve zeker. Lewis Hamilton hanteerde een alternatieve strategie, maar Red Bull had uiteindelijk de overhand. Daar mag het team ook haar coureur voor bedanken, volgens Doornbos. 'Het moet voor de ingenieurs aan de pitmuur toch fantastisch zijn om een coureur te hebben die een machine is. Verstappen had alles volledig onder controle. Tijdens de race was hij echt een bandenfluisteraar', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws