Ricciardo dankt Russell voor pitten in Mexico: 'Ik zal hem een biertje kopen!' Formule 1
Formule 1

Ricciardo dankt Russell voor pitten in Mexico: 'Ik zal hem een biertje kopen!'

Ricciardo dankt Russell voor pitten in Mexico: 'Ik zal hem een biertje kopen!'

Daniel Ricciardo bedankt George Russell voor zijn bandenwissel richting het einde van de race in Mexico-Stad. De Mercedes-coureur reed vlak achter de Australiër en zou hem bij het passeren op een ronde zetten. Dat zou betekenen dat Ricciardo een blauwe vlag te zien zou krijgen, wat hem een paar seconden kon kosten.

Ricciardo zou mogelijk zijn zevende plaats niet kunnen vasthouden, wanneer hij aan de kant moest vanwege de blauwe vlaggen. 'In de laatste paar ronden was ik behoorlijk nerveus, omdat George zo dichtbij kwam, waardoor ik een blauwe vlag zou krijgen. Ik wist dat ik daarmee een paar seconden zou verliezen en daardoor zou ik achter (Esteban) Ocon vallen', begint Ricciardo, geciteerd door RaceFans.

Ricciardo: 'Ik pushte als een gek'

De 33-jarige kreeg na een aanvaring met Yuki Tsunoda een straf van tien seconden. Na het inhalen van de Alpine-coureurs moest hij dus zo ver mogelijk wegrijden, zodat hij achteraf niet zou terugvallen. 'Dus ik pushte als een gek om te proberen dat gat van twee seconden vast te houden', vertelt de coureur over het verschil met Russell achter hem.

De Brit kon dus roet in het eten gooien wanneer hij voorbij moest aan Ricciardo. Echter dook Russell vlak voor het einde van de race naar binnen voor een setje softs. 'Toen ik hoorde dat hij de snelste ronde had gereden, had ik zoiets van: hij weet het waarschijnlijk niet, maar ik zal hem toch echt een biertje kopen!', eindigt de McLaren-coureur grappend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws