Albon gelooft in titelkansen Williams: 'We focussen op de lange termijn' Formule 1
Formule 1

Albon gelooft in titelkansen Williams: 'We focussen op de lange termijn'

Albon gelooft in titelkansen Williams: 'We focussen op de lange termijn'

Alexander Albon haalde in Monaco voor het eerst in 2024 de top tien, waardoor het team van Williams eindelijk niet meer op nul punten staat. Ondanks de tegenvallende start heeft Albon nog vertrouwen in het team, wat hij onder andere toonde door bij te tekenen tot en met in elk geval 2025. ‘Het is ons doel regelmatig punten te scoren’, zegt de Brits-Thaise coureur in een interview met Total-motorsport.com.

Albon kijkt net als de teambaas van Williams vooral naar de lange termijn. ‘James vatte het goed samen. Als je een planning maakt voor de lange termijn en veranderingen doorvoert binnen het team, dan kost dat tijd’, benadrukt de coureur. ‘Je kunt dan eigenlijk niet verwachten om ook nog met oplossingen op de korte termijn te komen’, is Albon van mening. ‘Toen James bij het team kwam, hadden we meer korte termijn-plannen. Nu focussen we op de lange termijn, dat zie je ook terug in mijn contract’, voegt de geboren Londenaar eraan toe.

Albon gelooft in successen met Williams

De verwachtingen voor 2024 zijn bij Albon niet erg hoog. ‘Ik weet dat dit geen makkelijk jaar zal worden voor ons. Volgend jaar wordt het al iets beter, maar we kunnen niet toveren’, vertelt Albon. ‘Wanneer de regelgeving verandert kun je pas zien of je harde werk ook loont’, meent de man van Williams, die dus voorzichtig al aangeeft vooral naar 2026 te kijken en de mogelijke successen die Williams onder de nieuwe regelgeving kan behalen.

Albon denkt niet dat Williams op de lange termijn kansloos zal zijn wat betreft het binnenhalen van Grand Prix-zeges of zelfs meer. ‘Dat kan ik’, geeft hij aan, wanneer hem gevraagd wordt of hij kans maakt om races en titels te winnen met Williams. ‘Het is op dit moment ons doel om regelmatig punten te scoren. Ik denk dat dat volgend jaar mogelijk is’, zegt Albon optimistisch. ‘Daarna is mijn grote doel het behalen van een podium en uiteindelijk het winnen van een Grand Prix’, vervolgt hij. ‘Maar het duurt nog wel even voor dat gebeurt, tenzij er een hele gekke race komt. Op de korte termijn verwacht ik geen grote veranderingen’, aldus de Brits-Thaise coureur.

Albon had andere opties naar Williams

Williams wist Albon ervan te overtuigen bij het team uit Grove te blijven, ondanks dat er andere opties op tafel lagen, geeft hij zelf aan. ‘Toen het erop aankwam, was Williams allereerst de route die ik al kende, want ik rijd hier al een paar jaar’, zegt Albon. ‘Maar ik geloof er ook echt in.’ Het was volgens hem dan ook de meest logische beslissing. ‘De rijdersmarkt is constant in beweging, ook in de week dat ik mijn contractverlenging tekende’, meent de Williams-coureur. ‘Ik geloofde in het team, het project en de reis. Bovendien bleef James me eraan herinneren waar we staan, en dat leidde tot deze beslissing’, sluit Albon af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws