'Valtteri, it's James': 'Bottas staat op het punt om contract bij ander team te tekenen' Formule 1
Formule 1

'Valtteri, it's James': 'Bottas staat op het punt om contract bij ander team te tekenen'

'Valtteri, it's James': 'Bottas staat op het punt om contract bij ander team te tekenen'

Het Finse Vasabladet weet te melden dat Valtteri Bottas op het punt staat om een contract bij Williams te tekenen. Bij Audi, nu nog onder de naam Stake, is Nico Hülkenberg al vastgelegd, en voor het andere stoeltje gaat de voorkeur uit naar Carlos Sainz, met de Alpine-coureurs ook nog hoger op het lijstje dan Bottas en Zhou Guanyu. Bottas weet dus dat hij op zoek moet naar een andere werkgever, en lijkt deze gevonden te hebben in Williams.

De Fin debuteerde in 2013 bij Williams en reed zes jaar lang voor het Britse team, totdat hij door manager Toto Wolff naar Mercedes werd gehaald als vervanger van Nico Rosberg. Speedcafe meldt het nieuws ook. Williams wilde zelf niet op de geruchten ingaan, maar het lijkt een kwestie van tijd voordat Logan Sargeant plaats moet maken.

Williams vroeg voor Imola dispensatie aan om de pas 17-jarige Andrea Kimi Antonelli in te mogen laten zetten. Mercedes-teambaas Toto Wolff gaf in Imola wederom een sterke hint dat de Italiaan in 2025 vermoedelijk het plekje van Lewis Hamilton bij Mercedes zal invullen. De verwachting is dat Antonelli later dit seizoen al voor Williams zal rijden als vervanger van Sargeant, om dan in 2025 door te schuiven naar Mercedes, waarna Bottas het vrijgekomen plekje bij Williams kan invullen. Hij zou daar dan herenigd worden met James Vowles, met wie hij bij Mercedes al samenwerkte. Vowles werd bekend vanwege de uitspraak 'Valtteri, it's James' bij instructies om Lewis Hamilton langs te laten.

Reactie Bottas veelzeggend

De coureur in kwestie werd in Imola ook al veelvuldig naar de geruchten gevraagd. 'Ik ga in ieder geval niet ergens een contract tekenen voor één jaar, om maar in de Formule 1 te blijven. Ik heb een langetermijnsproject nodig met duidelijke doelen en respect voor wat ik kan doen en kan leveren', aldus de 34-jarige coureur, die toevoegde dat hij er 99 procent zeker van is dat hij volgend seizoen nog op de grid staat, een opvallend statement voor een coureur die bij zijn huidige werknemer niet meer welkom lijkt te zijn.

Duidelijkheid over een deal van Bottas wordt door insiders pas in juni verwacht. Dat heeft er mogelijk mee te maken dat Williams dan ook een reactie van de FIA krijgt op de aanvraag om Antonelli al voor zijn achttiende verjaardag, in augustus, in te mogen zetten. Mogelijk willen Toto Wolff en Vowles de contracten van Antonelli en Bottas tegelijkertijd bevestigen, als Sargeant vervangen wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws