Alesi ziet Red Bull afzakken: 'Red Bull zonder Newey is een orkest zonder dirigent' Formule 1
Formule 1

Alesi ziet Red Bull afzakken: 'Red Bull zonder Newey is een orkest zonder dirigent'

Alesi ziet Red Bull afzakken: 'Red Bull zonder Newey is een orkest zonder dirigent'

Voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi is van mening dat Ferrari dit jaar al kan meestrijden voor de titels in zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap. De Italiaanse renstal boekte dit seizoen al twee overwinningen en verkleint het gat met Red Bull Racing, wat volgens Alesi grotendeels door Frédéric Vasseur mogelijk werd gemaakt. ‘Het team is nu al competitief’, zegt de Fransman tegen Motorsport.com.

Met de overwinning van Carlos Sainz in Australië en de thuisoverwinning van Charles Leclerc in Monaco, begint Ferrari het kampioenschap van 2024 sterk. In het constructeurskampioenschap heeft het team uit Maranello Red Bull al in zicht. Alesi, zelf voormalig coureur van Ferrari, denkt dat het team dit voornamelijk aan Vasseur te danken heeft en zijn landgenoot kan daarom ook rekenen op een lofzang.

‘Hij geeft Ferrari consistentie’, geeft Alesi aan. ‘Daar is hij heel goed mee bezig.’ De Fransman denkt dat een vergelijking met Jean Todt daarom wel op zijn plaats is. ‘Het lijkt alsof hij dat uitzonderlijke werk van Todt herhaalt. Hij bouwde destijds een team op in Maranello waar vervolgens het Schumacher-tijdperk uit ontstond’, luiden de complimenten voor Vasseur. Alesi hoopt dat het team dit succes in 2026, wanneer de nieuwe regelgeving ingaat, voort kan zetten. ‘Hopelijk kunnen de motorspecialisten van Cavallino een competitieve krachtbron bouwen’, wenst Alesi.

Gloriejaren Red Bull zijn voorbij zonder Newey

Leclerc komt langzaam dichter bij Max Verstappen in de buurt in het kampioenschap. Hoewel er het verschil nu meer dan 30 punten is, kan één uitvalbeurt van Verstappen al voor spektakel zorgen. Alesi ziet dit ook. ‘Het team is nu al competitief’, benadrukt de Fransman. Hij denkt dan ook dat Ferrari kans maakt om het constructeurskampioenschap te winnen. ‘En niet alleen het constructeurskampioenschap. We hebben nog zestien Grands Prix te gaan en Ferrari is aan een opmars bezig.’ Alesi wil daarbij ook benadrukken dat dit niet alleen voor de Italianen geldt. ‘Ze hebben in McLaren een belangrijke bondgenoot die Red Bull kan helpen verslaan’, geeft de voormalig coureur aan.

Als het aan Alesi ligt, mag Leclerc alvast gaan dromen over meer dan Grand Prix-zeges. ‘Ferrari won in Melbourne al met Sainz en na zijn thuiswinst zal Charles de motivatie hebben om het zo goed te blijven doen’, voorspelt hij. Daar komt volgens de Fransman nog bij dat het team van Max Verstappen zijn beste tijd heeft gehad. ‘Ik verwacht dat Red Bull zonder Adrian Newey te vergelijken is met het orkest van La Scala zonder dirigent. Daar hoef ik verder niets aan toe te voegen’, sluit Alesi af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws