Schumacher ziet kansen voor neefje: 'Als ik Vowles was, zou ik eens contact met hem opnemen' Formule 1
Formule 1

Schumacher ziet kansen voor neefje: 'Als ik Vowles was, zou ik eens contact met hem opnemen'

Schumacher ziet kansen voor neefje: 'Als ik Vowles was, zou ik eens contact met hem opnemen'

Als het aan Ralf Schumacher zou liggen, dan zou Mick Schumacher een tweede kans krijgen in de Formule 1. De voormalig coureur ziet dat Logan Sargeant het nog steeds erg moeilijk heeft bij Williams en hoopt dus dat er een stoeltje vrijkomt voor zijn neefje. ‘Ik geloof dat Mick de potentie heeft en dat hij vergeleken met anderen een kans verdient om de Formule 1 te rijden’, zegt de Duitser tegen Formel1.de.

Over de prestaties van Sargeant is Schumacher erg duidelijk. ‘Hij maakt veel fouten en je kunt ook aan hem zien dat hij overweldigd is’, meent de analist. ‘Ook tijdens de afgelopen race in China, toen hij spinde. Toen kwam direct die lichaamstaal en die zegt alles’, legt hij uit. ‘Ik denk dat het team zichzelf een dienst bewijst als ze hier een oplossing voor vinden.’ Schumacher zegt niet te begrijpen waarom Williams zo veel geduld heeft met de Amerikaan. ‘Je kunt Miami nog afwachten. Je kan alles. Je kan hem ook nog tien jaar laten rijden’, zegt de Duitser sarcastisch. ‘Ik begrijp het geduld in de Formule 1 niet. Eddie Jordan en Frank Williams hadden lang niet zo veel geduld gehad’, vertelt hij. ‘Ik ben anders opgegroeid in de Formule 1. Toen had je eigenlijk niets aan een contract’, geeft de voormalig coureur aan.

Schumacher ziet tijdens silly season kansen voor zijn neefje

De Duitser vraagt zich af waarom James Vowles nog steeds vasthoudt aan Sargeant. ‘Ik had meer verwacht van Williams’, moet hij toegeven. ‘Daarom is het voor het management zo belangrijk om een goede tweede coureur binnen te halen. Zo komen ze uit deze situatie en hoeven ze zich niet constant zorgen te maken om de tweede coureur’, raadt Schumacher de renstal aan. Mick Schumacher zou een mogelijke vervanger kunnen zijn voor de Amerikaan, ondanks zijn WEC-contract bij Alpine. ‘Die contracten zitten zo in elkaar, dat je de mogelijkheid kunt aangrijpen om Formule 1 te rijden, wanneer die kans zich voordoet’, legt de analist uit. ‘Als ik Vowles was, zou ik eens contact met hem opnemen’, raadt hij de teambaas aan.

De jonge Schumacher maakt een goede eerste indruk in de WEC, zeker vergeleken met zijn teamgenoot. Ook zijn oom ziet dat en geeft aan dat een terugkeer in de Formule 1 niet uitgesloten is. ‘De kans voor Mick leeft nog’, spreekt de Duitser zijn hoop uit. ‘Er zijn problemen bij Alpine, er is gedoe bij Williams en er is ook de situatie met Sergio Pérez bij Red Bull. Of Ricciardo blijft is ook nog maar de vraag’, somt Schumacher op. Hij wil ook duidelijk maken dat hij zich niet alleen voor zijn neefje uitspreekt vanwege de familieband. ‘Er wordt altijd gezegd dat ik dat doe omdat ik zijn oom ben, maar ik ben over Mick net zo kritisch als over anderen’, benadrukt de analist. ‘Ik geloof dat hij de potentie heeft.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws