Albon wel tevreden met FW46, ondanks problemen: 'Kon toen een seconde sneller rijden' Formule 1
Formule 1

Albon wel tevreden met FW46, ondanks problemen: 'Kon toen een seconde sneller rijden'

Albon wel tevreden met FW46, ondanks problemen: 'Kon toen een seconde sneller rijden'

Alexander Albon is realistisch over zijn kansen om in de punten te eindigen tijdens de aankomende paar races. Volgens de Williams-coureur heeft zijn team wel een stap vooruit kunnen zetten met de nieuwe Williams-bolide, maar hebben de andere teams dat ook. Hierdoor denkt Albon dat de top tien-plaatsen van de races op korte termijn grotendeels onveranderd zullen blijven. Wel is de Brits Thaise coureur blij met de snelheid die de FW46 vertoonde tijdens de openingsrace in Bahrein.

'Iedereen heeft een stap gezet, maar het is allemaal maar relatief. Op dit moment zijn de top-vijf teams verder dan de rest. Zo lang ze consistent blijven en geen technische problemen krijgen, blijven zij in de top-tien staan', is Albon realistisch over zijn kansen om in de top tien te eindigen, tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. Albon wist tijdens de Grand Prix in Bahrein naar de vijftiende plaats te rijden, maar had gehoopt op een puntenfinish.

Williams-pace zag er wel goed uit

Ondanks dat de Brits Thaise coureur het komende seizoen erg hard zal gaan moeten vechten om punten bij elkaar te sprokkelen voor zijn Williams-team, is Albon wel positief over de snelheid van zijn FW46. 'We kunnen alleen uit de eerste stint (van de race in Bahrein, red.) wat halen en daar zag de pace er goed uit. Het gevoel was goed en ik kon de stint langer maken dan gedacht. In de laatste stint reed ik in de schone lucht en kon toen een seconde sneller rijden.'

Toen de Williams-coureur echter in de vuile lucht reed, kreeg hij wel te maken met een koelingsprobleem. Ook teamgenoot Logan Sargeant en beide Mercedes-coureurs kampten met een soortgelijk probleem. 'Het is gedeeltelijk te danken aan het feit dat we minder hebben gereden door de problemen tijdens de testdagen', denkt Albon de oorzaak van het probleem wel te weten. 'We reden hiervoor alleen in de schone lucht en de motor raakte nu heel snel oververhit. We verloren daardoor veel tijd omdat we de motor terug moesten schroeven en afstand moesten houden van de concurrentie.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws