Alonso: 'De GP in Barcelona brengt een enorme druk met zich mee' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'De GP in Barcelona brengt een enorme druk met zich mee'

Alonso: 'De GP in Barcelona brengt een enorme druk met zich mee'

Fernando Alonso kijkt al uit naar zijn thuisrace in Barcelona. De Alpine-coureur vindt het geweldig om voor zijn eigen fans te kunnen racen. De druk en verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt, vindt hij alleen maar een toevoeging aan het spektakel.

Er is geen enkele Grand Prix waar Alonso meer naar uitkijkt dan die van Barcelona. 'Voor mij is het de meest speciale van de kalender. Het is natuurlijk mijn thuisrace. Ik werk altijd veel samen met mijn team en de mensen om mij heen. En met alle fans in Spanje verveelvoudigt dat die steun in de rug.'

Druk en verantwoordelijkheid

Het is niet alleen maar voordelig om in je thuisland te racen, waarschuwt Alonso. Als coureur moet je voorbereid zijn op de taak die je te wachten staat. 'Het brengt veel druk en een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Maar je racet voor die momenten waarin je de emotie van de fans kan voelen.

Meestal betekent een thuisrace ook dat een coureur extra kennis heeft over het betreffende circuit ten opzichte van zijn concurrenten. In Barcelona is dat niet het geval: 'Het is een circuit voor iedereen. Je verliest het voordeel hier omdat de meeste coureurs al meerdere testdagen op deze baan hebben gedaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws