Moet Red Bull oppassen voor McLaren? 'Het werk dat we nu doen is cruciaal' Formule 1
Formule 1

Moet Red Bull oppassen voor McLaren? 'Het werk dat we nu doen is cruciaal'

Moet Red Bull oppassen voor McLaren? 'Het werk dat we nu doen is cruciaal'

McLaren is volop bezig met de ontwikkelingen voor de auto van het seizoen in 2024. Veel ogen zijn gericht op het team, want het zou zomaar kunnen zijn dat de Britse renstal de grootste uitdager van Red Bull Racing gaat worden volgend seizoen. Andrea Stella, teambaas van McLaren, geeft een duidelijker inzicht in hoe het proces bij McLaren van de ontwikkeling van de nieuwe bolide verloopt.

McLaren heeft dit seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In de eerste helft van het seizoen was het team ver verwijderd van de prestaties die het nu neerzet. Sinds de tweede helft van het jaar behaalt het team keer op keer podiumplaatsen en in Brazilië wist Lando Norris zelfs even de strijd aan te gaan met de dominante Max Verstappen. Nu is de vraag of McLaren deze groei kan voortzetten in met de bolide voor volgend jaar.

Een werk in uitvoering

Op de vraag of McLaren volgend jaar Red Bull kan uitdagen, heeft Stella een duidelijk antwoord. 'Dat hangt deels af van waar je dit jaar staat met de auto. Dat is het startpunt voor bijna iedereen', legt de teambaas uit tegenover Motorsport.com. 'Daarnaast is de ontwikkelingscurve van belang. Deze is afgelopen juli al gestart', voegt hij hieraan toe.

Hoewel McLaren dus al volop bezig is met de ontwikkeling van haar nieuwe auto, benadrukt Stella dat het gaat om maanden aan werk. 'De ontwikkelingsperiode van de auto voor 2024 is ontzettend lang. Nogmaals, het startpunt is belangrijk, maar de ontwikkelingscurve is nog veel belangrijker als je zes of zeven maanden hebt', vertelt hij. 'Het werk dat we nu op zowel mechanisch als aerodynamisch vlak doen, is cruciaal', aldus de teambaas van McLaren.

Van falen naar winnaars

Vanaf het begin van het seizoen van 2023 tot nu heeft McLaren dus grote stappen gezet wat betreft de ontwikkeling van haar bolide. Het team bracht verschillende upgrades mee en wist de beste groei mee te maken in vergelijking met andere teams. Stella geeft toe dat deze groei niet voor de hand lag. 'De auto waarmee we in maart kwamen, bevatte een aantal zaken die met continuïteit zijn ontwikkeld, maar voor de meeste dingen gold dat niet', vertelt hij. 'Met de vloer, achtervleugel, het bodywork en tot op zekere hoogte de voorvleugel, moesten we verschillende concepten proberen en die aan de praat zien te krijgen. Het was geen lineaire ontwikkeling van het concept waarmee we dit seizoen begonnen', voegt hij eraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws